Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Oefenwedstrijd 9
2
0
Competition type: Oefenwedstrijd 2017-2018

SC Amiens

Kerels winnen oefenpot tegen Amiens SC met de vingers in de neus

Matchreport

Op vrijdagavond sloot KV Kortrijk zijn werkweek af met een oefenpot tegen de Franse eersteklasser Amiens SC. Bij de Kerels stond Bruzzese onder de lat. Ook Hoxha, Van Eenoo, en Perbet kregen een basisplaats.

Na een evenwichtig wedstrijdbegin schakelde rood-wit een versnelling hoger. Dat had meteen de openingsgoal tot gevolg. Ajagun kwam alleen voor Amiens-doelman Bouet en plaatste het leer keurig in de hoek. Daarna voetbalde Amiens met meer drang naar voren, maar KVK ving de Franse tegenprikken goed op. Zo moest Bruzzese in de eerste helft bijna niets van werk opknappen. Perbet was nog dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal ging over. Zo ging Veekaa met een bonus van één doelpunt rusten.

Pareltje Van Eenoo

De tweede helft begon met een knaller. En dag mag je letterlijk nemen, want een kanonskogel van Lukas Van Eenoo vloog onhoudbaar binnen in de verste hoek. Niet veel later waagde ook Azouni zijn kans, maar zijn afstandsschot ging net over. Coach Anastasiou vond het tijd om te wisselen en bracht met Attal een verse kracht in. Youngster Hoxha mocht gaan rusten.

Weinig tegenstand

Amiens had in de tweede helft maar weinig in de pap te brokken. Pas in de 67e minuut kreeg Bruzzese voor het eerst werk op te knappen. In de slotfase kwamen de Fransen nog even opzetten, maar een eerredder zat er nooit in. Zo wonnen de Kerels – met de vingers in de neus ­­­- met 2-0 op een mooie vrijdagavond. Na de interlandbreak speelt KVK op zondag 15 oktober in Sclessin tegen Standard.

KV Kortrijk - Amiens SC 2-0