Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 1
1
4
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

RSC Anderlecht

KVK moet wet van de sterkste ondergaan

Matchreport

Start van de competitie en we kregen al meteen een topaffiche voorgeschoteld met het bezoek van Anderlecht. Coach De Boeck zette de nieuwkomers Mboyo, Kanu en Hines-Ike meteen in het team, Ajagun startte op de bank. Bij Anderlecht begonnen de ex-Kerels Makarenko en Santini in de basiself.

De partij kon voor de bezoekers niet beter beginnen toen Gerkens doorzette op rechts, knap voorzette en Santini met een rake kopbal Kaminski klopte : 0-1. De reactie van de Kerels liet niet op zich wachten. Ouali poortte een Anderlecht-verdediger maar zag zijn schot gekraakt. Net voor het kwartier probeerde Ouali het een tweede keer maar zijn harde trap zoefde naast. De wedstrijd ging vlot over en weer en Rolland liet leuke dribbels zien maar het was Anderlecht dat het dichtst bij een tweede doelpunt kwam maar Kagelmacher veegde een bal van de lijn. Ook een poging van Dimata was aartsgevaarlijk. Kaminski kwam goed tussen op een dichte en harde poging van Cobbaut.

KVK liet zich niet ontmoedigen en Ouali, offensief de beste Kortrijkzaan in de eerste helft, probeerde het tussendoor met een volley maar zijn poging ging maar net naast. Kanu miste wat snelheid om zijn poging te kadreren toen hij voorbij Didillion raakte. Net voorbij het halfuur klom Anderlecht toch op 0-2 toen Dimata vrijstaand een assist van Saelemaekers de bal voorbij Kaminski mocht koppen. Ondanks veel goeie wil en inzet zou KVK met die score de rust ingaan.

Na de rust werd Saelemaekers te veel ruimte en gegund, Dimata miste half zijn schot en Santini devieerde eenvoudig in doel : 0-3 en match gespeeld. De ex-KVK-spits maakte ook nog zijn hattrick vol toen hij profiteerde van een foutje achterin de KVK-defensie. Met een schitterende lob over Kaminski lukt hij de knappe 0-4 en dat vanop zeker 20 meter. Vijf minuten voor affluiten kon KVK alsnog de eer redden. Een voorzet van Rolland verdween via de voet van Vranjes ongelukkig in eigen doel : 1-4, de eindstand van deze partij.

Komende zaterdagavond trekken de Kerels naar de Bosuil voor het duel in en tegen Antwerp.

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Mboyo, Chevalier, Kanu ('67 Ajagun), Hines-Ike ('87 Golubovic), Van der Bruggen, Lepoint, Rolland (90' Stojanovic), Ouali en D’Haene
Bank: Bruzzese, Naderi, Azouni, Ajagun, Stojanovic, Hoxha, Touali, Ivanof, Jodts, Golubovic

Anderlecht speelde met Didillion, Makarenko, Gerkens, Dimata ('88 Musona), Santini ('76 Dauda), Cobbaut, Trebel ('86 Kayembe), Milic, Bornauw, Vranjes en Saelemaekers
Bank: Boeckx, Musona, Appiah, Dauda, Kayembe, Amazu, Delcroix, Lokonga, Bakkali

Doelpunten : 3’ Santini (0-1), 30’ Dimata (0-2), 48' Santini (0-3), 72' Santini (0-4), 85' Vranjes (own) (1-4)
Geel: Santini, Kagelmacher, Santini
Rood: -
Toeschouwers : 8589