Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 7
2
2
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

RSC Anderlecht

Kerels spelen 2-2 gelijk tegen kampioen Anderlecht

Matchreport

De Kerels startten met dezelfde 11 als tegen Zulte Waregem. Kerel van de Maand Thomas Kaminski speelde tegen zijn ex-ploeg. Anderlecht verloor afgelopen dinsdag in M√ľnchen en was op zoek naar eerherstel. Ex-Kerel Sven Kums startte op de bank. Tribune 4 was helemaal uitverkocht.

De Kerels toonden meteen hun offensieve bedoelingen en al snel werden ze beloond met een goal van De Smet maar het doelpunt werd (onterecht) afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant trapte Trebel over, verwerkte Kumordzi een kopbal van Teodorczyk in corner en was Kaminski alert op een poging van Harbaoui. De Kortrijkzanen waren baas op het middenveld met een erg bedrijvige Hannes Vander Bruggen en halverwege liet Sels zich bijna verrassen maar de bal verdween in corner. In de daaropvolgende fase klom Anderlecht op voorsprong toen Harbaoui Kaminski klopte na een aardige voorzet van Chipciu: 0-1. Op het halfuur kwam KVK gelijk toen Budkivskyi scoorde maar door een voorafgaande (lichte) fout op Deschacht werd het doelpunt afgekeurd. Voor de rest kregen we veel middenveldspel met weinig uitgesproken kansen langs beide kanten. Anderlecht ging met een kleine voorsprong de rust in.

KVK dicht bij de 3-1

Anastasiou wijzigde niets aan zijn elftal bij het begin van de tweede helft. In een dolle vijf minuten gingen de Kerels op en over Anderlecht. Eerst scoorde Ajagun een heerlijke goal na een sublieme assist van uitblinker D'haene, kort daarop mocht Chevalier pijlsnel alleen op Sels afgaan na een mooie doorsteek van De Smet en Teddy maakte het koelbloedig af : 2-1! Kort daarop ontsnapte rood-wit aan de gelijkmaker toen Teodorczyk een corner net over tikte. Anderlecht voerde de druk op maar een ijzersterke defensie ruimde alles op. Budkivskyi kwam een teen tekort voor de 3-1, maar het doelpunt viel aan de overkant toen de ingevallen Onyekuru de 2-2 voorbij Kaminski werkte. Anastasiou liet nog Rolland, Stojanovic en Rougeaux invallen maar de score zou niet meer veranderen, ook al kreeg Stojanovic nog een uitstekende kans in de extra tijd.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kovacevic, De Smet ('77 Rolland), Ajagun ('83 Stojanovic), Chevalier ('88 Rougeaux), Van der Bruggen, Budkivskyi en D'Haene.

Goals : Harbaoui (0-1), Ajagun (1-1), Chevalier (2-1), Onyekuru (2-2)
Geel : De Smet, Budkivskyi
Toeschouwers : 9134