Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 17
1
3
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

RSC Anderlecht

Eerste thuisnederlaag van het seizoen

Matchreport

De Veekaa kon zich na de 1 op 6 uit twee verplaatsingen, met de bekerwinst tegen Moeskroen als leuk tussendoortje, een beetje herpakken en het bezoek van vicekampioen Anderlecht leende zich daar uitstekend toe. In een quasi volgelopen Guldensporenstadion werden de paars-witten warm ontvangen door de vele supporters, de Sint en zijn pieten en Teddy Chevalier die de aftrap kwam geven. Daarbij werd hij luid toegejuicht door de spionkop die zijn choucou nog niet vergeten was.

De Veekaa zette meteen hoog druk wat resulteerde in een prima start al viel het eerste kansje via Stanciu aan de overkant, maar Kaminski, ex-Anderlecht, stond paraat. Ook Bruno schoot op doel maar zijn poging was te zwak om te bedreigen. Iets over het kwartier kreeg de thuisploeg een unieke kans toen de bal op de stip werd gelegd door scheids na handspel. Hervé Kage die in de heenwedstrijd scoorde op penalty nam nu weer zijn verantwoordelijkheid maar schoot recht op Boeckx die de elfmeter pakte. De thuisploeg bleef zijn stempel zette en onder meer Totovitskyi zorgde voor onrust in de paars-witte defensie. Ietwat tegen de gang van het spel in viel de goal aan de overkant : Bruno zette door en via een tussenstation kwam de bal terecht bij Stanciu die Kaminski kansloos versloeg. Saadi lukte ei zo na de gelijkmaker met een serieuze pegel, maar de stand bij de rust zou toch 0-1 blijven.

Na geel voor Verstraete kreeg de Veekaa na acht minuten in de tweede helft een unieke mogelijkheid toen drie spelers de buitenspelval omzeilden. Toch werden ze onterecht afgevlagd door de scheids. Het doelpunt viel jammergenoeg aan de overkant toen Hanni zijn maatje Teodorczyk bereikte. De Gouden Stier twijfelde niet en prikte de 0-2 op het bord. Kort daarop kreeg Stanciu zijn tweede geel na een overduidelijke schwalbe. Belhocine & Van Lancker brachten Mercier in voor Totovitskyi en al snel loonde die wissel toen Xavier met een fraaie assist Saadi in stelling bracht en die twijfelde niet : 1-2. Voor Idriss al de tiende goal van het seizoen en dat voor de ogen van zijn bondscoach Georges Leekens. De goed ingevallen Mercier trapte kort daarop nog eens stevig op doel maar Boeckx liet zich niet verrassen. Sarr kwam Verstraete vervangen en terwijl de Veekaa een slotoffensief voorbereidde kwam de derde Anderlecht-goal uit de hemel gevallen : Obradovic kreeg te veel ruimte en zette de eindscore op het bord. Voor de Veekaa de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

KVK speelde met Kaminski, Verstraete (’80 Sarr), Goutas, Kage, Saadi, Métanire (’84 Papazoglou), Gigot, Joaozinho, Rolland, Ouali, Totovitskyi (’60 Mercier)
Geel : Verstraete, Goutas, Joaozinho
Rood : -
Goals : Saadi

Volgende zaterdag spelen we opnieuw thuis. Dan ontvangen Sint-Truiden dat dit weekend won van Moeskroen. Als we de voeling met PO1 niet willen winnen, dan zou er best gewonnen worden tegen de Kanaries. Aftrap zaterdag om 20 uur. Zorg dat je erbij bent!