Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

1/16e finale Croky Cup
5
3
Competition type: Croky Cup 2017-2018

Royale Entente Durbuy

KVK plaatst zich voor de achtste finales van de beker

Matchreport

De Kerels hebben zich geplaatst voor de achtste finale van de Belgische voetbalbeker. KVK won van Durbuy met 5-3. Coach Yannis Anastasiou startte met negen nieuwe namen in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Enkel Kumordzi en Kovacevic bleven in de ploeg. Zo kregen Bruzzese, Azouni en Perbet hun eerste speelminuten.

De partij kon niet beter beginnen voor de Kerels toen Rougeaux al in de zesde minuut een hoekschop van Van Eenoo binnen werkte: 1-0. Kort daarop kopte Perbet over en ging een schot van De Smet hard naast. Onmiddellijk daarna opnieuw rood-wit met een open doelkans voor Perbet maar hij trapte ietwat slordig over. Aan de overkant was Durbuy een keer gevaarlijk toen Samba net naast kopte maar voor de rest was het allemaal KVK dat de klok sloeg. Geen wonder dat de 2-0 viel halverwege de eerste helft. Van Eenoo klopte, na een mooie actie van Perbet, doelman Genchi met een lage schuiver: 2-0. De Kerels leken zegezeker maar op het halfuur verraste Manfredi keeper Bruzzese met een verre trap en het stond tegen de gang van het spel in plots 2-1. Durbuy kon tien minuten de schijn ophouden tot Van Eenoo trapte, de keeper de bal loste en Perbet in de rebound de 3-1 scoorde. De buit leek eens te meer binnen tot Biatour op slag van rust een nieuwe aansluitingstreffer lukte: 3-2.

KVK startte met dezelfde elf aan de tweede helft en de bezoekers gingen voluit hun kans. Dat leverde een paar halve kansjes op en ei zo na de 3-3. Coach Anastasiou greep in, hij verving Azouni door Ajagun en die kopte bij zijn eerste mogelijkheid naast. De 4-2 kwam er toch toen de goed ingevallen Ajagun Ouali bediende en die werkte koelbloedig af : 4-2. Hoxka en Budkivksyi kregen nog speelminuten en eerstgenoemde zorgde voor een mooie assist voor Ajagun die ook zijn doelpuntje mocht meepikken : 5-2. Zeven minuten voor tijd legde Jadot de 5-3 eindcijfers vast, ook al omdat de goal van Buddkivskyi nadien nog werd afgekeurd. En zo plaatsten de Kerels zich voor de achtste finales van de beker.

KVK speelde met Bruzzese, Kumordzi, Kovacevic, Rougeaux, De Smet ('67 Hoxha), Van Eenoo, Azouni ('55 Ajagun), Verboom, Rolland, Ouali en Perbet ('74 Budkivksyi).

Goals: 6' Rougeaux (1-0), 22' Van Eenoo (2-0), 29' Manfredi (2-1), 40' Perbet (3-1), 45' Biatour (3-2), 63' Ouali (4-2), 78' Ajagun (5-2), 83' Jadot (5-3)

Geel: Kovacevic