Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

1/16e Finale
2
0
Competition type: Croky Cup 2016-2017

Royal Sprimont Comblain Sport

Kerels plaatsen zich voor 1/8ste finale beker, nu tegen Moeskroen

Matchreport

In de eerste ronde van de beker troffen de Kerels met Sprimont de hekkesluiter uit de Eerste Amateurreeks. Het team van Christophe Grégoire opende de competitie met een 0 op 9. Coach Van Lancker gaf voor deze wedstrijd speelgelegenheid aan een aantal spelers die nog weinig speelminuten hadden verzameld dit seizoen. Zo kwamen Sifakis, Boyer,Barbaric, De Mets en Veldwijk aan de aftrap en ook D’Haene mocht nog eens starten.

In de eerste ronde van de beker troffen de Kerels met Sprimont de hekkesluiter uit de Eerste Amateurreeks. Het team van Christophe Grégoire opende de competitie met een 0 op 9. Coach Belhocine gaf voor deze wedstrijd speelgelegenheid aan een aantal spelers die nog weinig speelminuten hadden verzameld dit seizoen. Zo kwamen Sifakis, Boyer,Barbaric, De Mets en Veldwijk aan de aftrap en ook D’Haene mocht nog eens starten. De bezoekers kozen al van bij de eerste minuut voor de aanval en speelden vrank en vrij. Dat zorgde voor een kopbal gered door Sifakis en een schot dat naast ging.

In de eerste 20 minuten had de Veekaa het moeilijk op een opening te vinden in de goed georganiseerde Sprimont-defensie en Rolland en Verstraete trapten van ver maar hun pogingen misten precisie. De beste kans viel op minuut 25 toen Métanire een mooie actie opzette, D’Haene voor de assist zorgde en Mercier net over doel besloot. Een lobbal van Kristof ging kort daarop over. Ook Barbaric had een goeie kans aan de voet maar zijn poging ging naast. Aan de overkant zorgde Sprimont ei zo na voor dé verrassing en de goal maar Goutas redde de bal nog van de lijn. 0-0 bij de rust.

Van Lancker verving Veldwijk aan de rust voor Papazoglou. Het waren opnieuw de Luikenaars die het best uit de kleedkamer kwamen. Net voor het uur was Mercier nochtans dicht bij de 1-0, maar oog in oog met Sprimont-doelman Jaa besloot Xavier nog naast. Kort daarop mocht hij gaan rusten ten voordele van Kage. Die wissel zou de wedstrijd volledig doen kantelen. Eerst scoorde Hervé na een mistasten in de Sprimont-verdediging, twee minuten voor tijd deed de gewezen Gouden Stier opnieuw de netten trillen met een knal in de linkerbovenhoek. 2-0 en opdracht volbracht en de Kerels net als vorig jaar door naar de 2de ronde. Daarin wacht Excelsior Moeskroen.De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 30 november.

KVK speelde met Sifakis, Boyer, Verstraete, Goutas, Métanire, Barbaric, De Mets, Mercier (’62 Kage), Rolland, D’Haene, Veldwijk (’46 Papazoglou) Geel: Rolland