Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 19
1
2
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

Royal Excel Mouscron

1-2 verlies tegen Moeskroen

Matchreport

Met een verdiend punt uit Mechelen in de achterzak ging KVK op zoek naar eerherstel in eigen stadion na enkele opeenvolgende thuisnederlagen. In vergelijking met vorige week verdwenen Lepoint (kwetsuur), Hornby en Kage (beiden op de bank) uit de ploeg. Van Der Bruggen, Ocansey en Stojanovic kwamen aan de aftrap.

Mboyo breekt de ban

De Kerels starten met veel drive aan de wedstrijd en zetten meteen koers richting het doel van de bezoekers. Dat leidde al in minuut één tot een grote kans voor De Sart die een assist van Ocansey niet in doel kon verlengen. Golubovic zwiepte een bal goed voor de goal en ook Stojanovic zorgde met een scherpe voorzet voor paniek in de Henegouwse defensie. Kagelmacher schoot met links voorlangs.

Nog voor het kwartier had Mboyo de 1-0 kunnen potten, maar Ilombe besloot op Moeskroen-doelman Vasic en de bal verdween in corner. Mboyo kreeg kort daarop nog twee kansen. Eerst devieerde hij een vrijschop van De Sart in het zijnet, bij de tweede kans kon hij net niet bij de bal na een pas van opnieuw De Sart die zelf ook nog de paal trof. Voor zoveel ijver werd Ilombe uiteindelijk toch beloond toen hij scoorde na een perfect teruggekopt balletje van Van Der Bruggen: 1-0, ook stand bij de rust en zo de uitgesproken dominantie toch vertaald in een voorsprong. 

Moeskroen wint op een diefje

De tweede helft begon in mineur, want al snel maakte een snediger Moeskroen gelijk. Een corner viel pardoes in de voeten van Olinga en die twijfelde niet: 1-1 en alles te herdoen. Snel terug naar de overkant waar Vasic een vrijschop van De Sart niet klemvast kreeg en Tuta oog in oog met Vasic op de bezoekende keeper trapte.

Vanderhaeghe bracht met Ezekiel vers bloed in het team en Imoh liet zich al meteen opmerken toen hij bijna scoorde met een kopbal na een perfecte voorzet van De Sart, maar de Henegouwse goalie pakte uit met een supersave. KVK bleef hard werken en de openingen zoeken maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus toen Olinga een makkelijke penalty kreeg na een vermeende haakfout van Van Der Bruggen. Topschutter Perica zette de penalty feilloos om: 1-2, een score die niet meer zou veranderen.

Woensdag krijgt KVK de kans om zich te herpakken in de bekermatch op Union. Winst brengt de Kerels in de halve finales.

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Golubovic, De Sart, Ocansey (66’ Ezekiel), Tuta, Van Der Bruggen (87' Hornby), Kagelmacher, D'Haene (86' Ajagun), Azouni, Mboyo, Kage, Stojanovic
Bank: De Man, Ajagun, Hines-Ike, Hornby, Ezekiel, Batsula, Kage

Moeskroen speelde met Vasic, Ciranni, Van Durmen, Hocko, Olinga, Boya, Perica, Campins, Garcia (46’ Osabutey, 90' De Medina), Quieros
Bank: Gillekens, Ossabutey, Antonov, De Medina, Buatu,, Huyghebaert, Pietrzak

Goals: 38’ Mboyo (1-0), 48’ Olingi (1-1), 78’ Perica (1-2) (pen)
Geel: Van Der Bruggen, Ciranni, Godeau

Moeskroen won de derby met 1-2