Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 1
3
1
Competition type: Play offs 2018-2019

Royal Excel Mouscron

Sterke start van de Kerels aan PO2!

Matchreport

De Kerels begonnen aan PO2 met een leuke derby-affiche tegen Moeskroen. Coach Vanderhaeghe liet vooraf duidelijk blijken dat de Kerels met ambitie startten in de nacompetitie. Hij koos voor Hines-Ike centraal in de defensie, Lepoint verving op het middenveld de gekwetste Rolland.

De bezoekers die dit kalenderjaar nog ongeslagen waren maar de match aanvatten zonder Leye (gekwetst) en topscorer Awoniyi (op de bank na een dubbele interland), moesten al snel achtervolgen. Na nauwelijks zeven minuten stonden de Kerels al 1-0 voor. Avenatti, knap vrijgespeeld door Stojanovic, omzeilde mooi de buitenspelval en scoorde overhoeks de openingsgoal. Ook de VAR bleek het daar uiteindelijk mee eens. Bakic dreigde kort daarop op vrijschop maar de Kerels drukten het mini-offensiefje van de grensjongens snel de kop in. Met een hele knappe collectieve actie via verschillende tussenstations zetten ze de 2-0 op het bord. Het was uiteindelijk Chevalier die makkelijk scoorde op pass van Lepoint. Die twee Kerels waren op het half uur dicht bij een derde goal maar de knappe center van Teddy werd door Christophe nipt naast gedivieerd. De Kerels speelden met veel inzet en bleven de Henegouwers makkelijk domineren al bleven de echte kansen uit. In het slot van de eerste periode kwam Moeskroen dan toch opzetten, het had duidelijk meer balbezit, maar de Kortrijkse-defensie kwam nooit in de problemen. 2-0 bij de rust.

De bezoekers moesten nu komen en deden dat ook door een hoger tempo aan te houden en meer druk vooruit te zetten. Diedhiou dreigde al snel met een kopballetje dat naast ging maar veel verder dan dat kwam l’Excel niet. Wellicht daarom werd topschutter Awoniyi van de bank gehaald. Aan de overkant kopte Lepoint nog eens over en ging een schot van De Sart naast. Die kansjes leidden uiteindelijk de 3-0 in die er kwam na een own-goal van Godeau na een harde voorzet van D’Haene. De buit was binnen en dus kon er wat spektakel af. Een aanval uit het boekje via D’Haene, Avenatti en Chevalier werd door Teddy alsnog gemist en zo bleef een wereldgoal helaas uit. Die viel wel aan de overkant toen Boya uit het niets vanop 25 meter raak trof in de winkelhaak : 3-1! Veel zou er niet meer veranderen, al maakte Prez nog voor eigen publiek zijn debuut.

Komende dinsdag trekken de Kerels naar de Freethiel voor de confrontatie met Waasland-Beveren. Aftrap om 20.30u.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Azouni, Hines-Ike, Kagelmacher, D'Haene, Chevalier (75’ Prez), Van der Bruggen, De Sart, Lepoint (84' Kumordzi), Stojanovic (70’ Batsula), Avenatti
Bank: Pereira, Kumordzi, Rougeaux, Koita, Prez, Charisis, Batsula en Golubovic

Moeskroen speelde met Butez, Dussenne, Antonov (76’ Dione), Friede (58’ Awoniyu), Mohamed (65’ Van Durmen), Gkalitsios, Boya, Bakic, Pierrot, Gulan en Godeau
Bank: Libertiaux, De Medina, Awoniyi, Dione, Vroman, Diedhiou en Van Durmen

Goals: 7’ Avenatti (1-0), 21’ Chevalier (2-0), 63’ Godeau (own) (3-0), 73’ Boya (3-1)
Geel: Hines-Ike, Lepoint, Pierrot, Bakic, Boya
Toeschouwers : 4150

Chevalier scoorde de 2de goal tegen Moeskroen