Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 5
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

Royal Excel Mouscron

Kerels moeten tevreden nemen met punt tegen Moeskroen

Matchreport

Op vrijdagavond openden de Kerels de debatten van de vijfde speeldag. Tegenstander van dienst was Royal Excel Moeskroen. In de basiself van Veekaa zagen we drie nieuwe namen. Makarenko en Kagelmacher stonden voor het eerst in de basis. Ook Kristof D’Haene begon aan de match. Scheidsrechter Jonathan Lardot leidde de wedstrijd in goede banen.

De Kerels lieten er geen gras over groeien. De supporters in de familietribune zaten nog maar net neer of daar was al de 1-0. Stojanovic verraste Bailly met een lage schuiver in de rechterhoek. Zo telt het doelpuntenaantal van de Kortrijkse aanwinst al drie stuks.

Kaminski op topniveau

Na de vroege tegengoal schoten de bezoekers uit Moeskroen wakker. Mohamed stelde Kaminski tot tweemaal toe op de proef, maar de Kortrijkse goalie was attent. Met uitzondering van enkele hevige duels hielden de Kerels al bij al vlot stand tot aan de rust.

De tweede helft begon met kansen voor beide ploegen. Kaminski kwam opnieuw als winnaar uit de bus tegen Mohamed, aan Kortrijkse zijde knikte Lepoint tegen de staak. Een doelpunt hing in de lucht en zo geschiedde. Een nochtans sterk keepende Kaminski verkeek zich op een schot van Amallah en zag het leer tergend traag in doel dwarrelen.

Gemiste strafschop

Terwijl we nog het Moeskroense doelpunt noteerden stond het ij zo na 2-1. Doelpuntenmaker kwam alleen voor doel, maar kon zijn tweede van de avond niet in doel besluiten. Niet veel later bracht coach Yannis Anastasiou met Kage en De Smet twee frisse aanvallende krachten in de ploeg. Die eerste stond nog maar drie minuten op het veld of hij mocht al een penalty nemen. Alleen dook Bailly knap naar de juiste hoek. In het slotkwartier waren er nog genoeg kansen aan beide kanten, maar het scorebord bleef staan op 1-1. Na de interlandbreak wacht de derby tegen Zulte Waregem

 

KV Kortrijk                                                   1

Royal Excel Moeskroen                               1

KV Kortrijk: Kaminski, Kagelmacher, Kovacevic, Kumordzi (77’ Rougeaux), Makarenko, Ajagun, Van der Bruggen, Lepoint, Kristof D'Haene, Chevalier (69’ Kagé), Stojanovic (69’ De Smet)

Doelpunten: 5’ Stojanovic 1-0, 62’ Amallah 1-1