Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 1
2
1
Competition type: Play offs 2016-2017

Royal Excel Mouscron

Veekaa begint met deugddoende zege aan POII

Matchreport

Zaterdagavond stond de eerste match in POII op het programma. Bij Veekaa keerde Thomas Kaminski terug in doel. Ook Barbaric, De Smet, Mercier en Totovysktyi stonden – in tegenstelling tot de laatste competitiematch – in de basiself. Scheidsrechter was de heer Frederik Geldhof.

Veekaa begon bijzonder gretig aan de partij. Na amper twee minuten spelen kreeg Barbaric een uitstekende mogelijkheid, maar zijn schot ging net naast. Dat was het signaal voor KVK om stevig door te duwen. Zo verkeek Delac zich bijna op een verraderlijk afstandsschot van Rolland en kwam ook Saadi bijna tot scoren.

Mercier vlak voor rust

Halfweg de eerste helft knutselde Mercier een mooie actie in elkaar. Hij raakte tot in de zestien, maar Delac belette hem het scoren. Daarna ging het tempo liggen en daar profiteerden de bezoekers optimaal van. Vojvoda verschalkte Kaminski met een hard schot in de linkerbenedenhoek. KVK liet het niet aan hun hart komen en stelde voor de rust nog gelijk. Een uitstekende voorzet van D’Haene werd door Mercier staalhard binnengekopt. Dat betekende meteen het laatste wapenfeit voor de rust.

Barbaric met de verlossing

Het begin van de tweede helft werd gekleurd door stevige duels. KVK probeerde wel, maar echte kansen bleven uit. Belhocine greep in en gooide met Ouali een verse kracht in de strijd. Die gaf met nog twintig minuten op de klok een uitstekende voorzet richting Saadi, maar die knikte over. Niet veel later werd een moegestreden Mercier vervangen door Chevalier. Ook Kage werd in de ploeg gedropt. Beide ploegen stevenden af op een gelijkspel, maar Barbaric dacht daar anders over. Na geharrewar in de zestien knalde hij de 2-1 binnen. Ook een derde doelpunt hing daarna in de lucht, maar de score bleef staan. Zo begint KV Kortrijk met een goed gevoel aan POII.

KV Kortrijk                                         2

Royal Excel Moeskroen               1

KV Kortrijk: Kaminski, Goutas, De Smet (60’ Ouali), Saadi, Van der Brugge, Barbaric, Mercier(75’ Chevalier), Rolland, Totovytskyi (79’ Kage), D’Haene, Van Loo

Doelpunten: 36’ Vojvoda 0-1, 45’ Mercier 1-1, 82’ Barbaric