Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Oefenwedstrijd 8
2
5
Competition type: Oefenwedstrijd 2017-2018

Roda JC

Doelpuntrijke oefenwedstrijd

Matchreport

KV Kortrijk heeft de afgelopen dagen zware trainingsarbeid verricht, een intensieve stage in Nieuwpoort gevolgd door een week met harde trainingsarbeid. Vandaag stond er dan een oefenwedstrijd achter gesloten deuren op het programma tegen de Nederlandse 1e Klasseclub Roda JC.

De wedstrijd werd ingericht om veel spelers wedstrijdritme te laten opdoen. Daarom werd er 2 keer 60 minuten gevoetbald. De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld op het kunstgrasveld in Tienen.

KV Kortrijk vatte de eerste 60 minuten aan met Hannes Van der Bruggen en Ajagun terug op het middenveld, Ouali op de linkshalf en Rougeaux op de rechtsachter. Op het kunstgras van Tienen was het KV Kortrijk dat het initiatief nam en de eerste voorzichtige kansen bij elkaar voetbalde. Na het kwartier schakelde KV Kortrijk een versnelling hoger en was er een mooie stiftbal van Perbet die rakelings naast ging. Op het halfuur was het goed schrikken voor KV Kortrijk toen Schahin de bal recupereerde op 30 meter van doel en meteen aanlegde toen hij zag dat Kaminski iets te ver uit doel stond. Kaminski kon ternauwernood redding brengen. Na het half uur werd er even gepauzeerd.

Bij de herneming trok Roda JC het laken naar zich toe. Maar toch was het Perbet die in de 40e minuut de score wist te openen, nadat hij van dichtbij raak schoot. Net voor het uur was het Jorn Vancamp, die de gelijkmaker wist te scoren. Kort erna was hij meteen dichtbij een 2e treffer voor Roda JC.

De derde serie van 30 minuten begon niet goed voor KV Kortrijk nadat er na 5 minuten een strafschop werd gefloten. Ndenge benutte de strafschop en zette Roda JC op een 1-2 voorsprong. 5 minuten later was Roda JC opnieuw aan het feest nadat van Velzen een voorzet binnen werkte. Op minuut 85, net voor het einde van de derde serie, was het Nathan Rutjes die met een droge knal de 1-4 op het bord zette voor Roda JC. En 2 minuten later was het opnieuw prijs voor Roda JC toen Ngombo de bal beheerst in de hoek plaatste en zorgde voor een 1-5 voorsprong.

In de 4e en laatste serie kwamen de Kerels met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Het was Papazoglou (ex-Roda JC) die meteen gevaarlijk was en de doelman van Roda omspeelde, maar helaas niet kon besluiten. Meteen erna opnieuw Papazoglou die gevaarlijk was en de 2-5 binnentikte. KV Kortrijk domineerde het slot van de wedstrijd nog wel. Maar na 120 minuten en geen onnodige risico’s bleef de stand ongewijzigd op 2-5.

KV Kortrijk startte met: Kaminski, Rougeaux, Kumordzi, Kagelmacher, D'Haene, Van der Bruggen (K), Makarenko, Ajagun, Chevalier, Ouali en Perbet.

Roda JC startte met: Jurjus, Dijkhuizen, Werker, Auassar, Vansteenkiste, Gnjatic, Gustafson, Engels, Rosheuvel, Schahin en Vancamp.

Doelpunten: Perbet (KV Kortrijk), Vancamp (Roda), Ndenge (Roda), Van Velzen (Roda), Rutjes (Roda), Ngombo (Roda) en Papazoglou (KV Kortrijk).