Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Behind Closed Doors Behind Closed Doors

KV Kortrijk

Oefenwedstrijd 5
1
0
Competition type: Oefenwedstrijd 2017-2018

Reading FC

Voorbeschouwing

Deze wedstrijd wordt achter gesloten deuren gespeeld.

KVK sluit stage af met winst tegen het Engelse Reading FC

Matchreport

De Kerels sloten zaterdagmiddag hun stage af met een oefenpot tegen de Engelse tweedeklasser Reading FC. Met Ajagun, Lepoint en Kumordzi stonden drie nieuwkomers in de basis. Budkivskyi startte op de bank.

Achter gesloten deuren was het Reading dat het sterkst uit de startblokken schoot. Kaminski werd door Barret meteen op de proef gesteld met een afstandschot. Ook Loader en Quinn waren in het openskwartier dicht bij de 0-1. De Kerels overleefden de Engelse aanvalsgolf en groeiden in de partij. Ouali waagde zijn kans met een individuele actie, maar vond te veel Reading-spelers op zijn weg. Enkele minuten later knikte Rougeaux hard in de handen van Legg. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam op naam van De Smet. Zijn kanonskogel vanop zo'n 25 meter zoefde maar net naast. Zo gingen we met een 0-0 ruststand de kleedkamer in.

Kopbalgoal Ouali

De tweede helft startte met één Kortrijkse wissel: Stojanovic voor De Smet. Dat luidde het begin in van een uistekende 45 minuten. Een sterk spelende Ouali zag zijn kopbal flirtten met de deklat, de ingevallen Stojanovic kopte in de daaropvolgende aanval net over. In de 63e minuut werd Veekaa beloond voor zijn aanvalslust. Op aangeven van Ajagun scoorde Ouali met het hoofd.

Pittig slotkwartier

Na de verdiende voorsprong voerde coach Anastasiou enkele vier wissels door. Van Eenoo, Verboom, Hoxha en Budkivskyi waren de nieuwe krachten van dienst. Het slotkwartier werd gekleurd door pittige duels. Zo kreeg Verboom rood na een stevig contact met Smith. Toch hielden de Kerels ook met tien makkelijk stand tegen de Engelsen. Een positieve afsluiter dus voor een geslaagde tiendaagse op Nederlandse bodem.

KV Kortrijk                1

Reading FC               0

KV Kortrijk: Kaminski, Kovacevic, Rougeaux, De Smet, Ajagun, Chevalier, Van der Bruggen (c), Lepoint, Ouali, Kumordzi, D’Haene

Kwamen in: Stojanovic, Van Eenoo, Verboom, Hoxha, Budkivskyi

Doelpunten: 63' Ouali 1-0