Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 29
0
1
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

R Antwerp FC

0-1 verlies tegen Antwerp

Matchreport

De goal van Tuta in de laatste minuut van de extra tijd in de derby zorgde voor een nieuwe boost en met dat vertrouwen op zak ontvingen de Kerels Antwerp in eigen vesting: dé kans om revanche te nemen voor de bekeruitschakeling vorige maand. Coach Vanderhaeghe verving de geblesseerde Moffi door Stojanovic.

0-0 bij de rust

De Kerels begonnen niet slecht en kregen ook het eerste kansje van de match maar het vluchtschot van Mboyo ging hoog over doel. Aan de overkant schudde Jakubech een goeie save uit zijn mouw toen hij goed naar de hoek dook bij een gerichte poging van Rodrigues. Stilaan werden de Kerels de betere ploeg maar tot echt uitgespeelde mogelijkheden kwam het niet of het moest een gekraakt schot van De Sart zijn dat uiteindelijk naast hobbelde.

Het spel viel wat stil tot Mbokani iedereen wakker schudde door alleen op Jakubech af te gaan maar hij stifte de bal te laag zodat Adam de bal makkelijk kon pakken. De bezoekers leken nu gelanceerd en Mbokani pegelde na een leuke solo de bal staalhard op de dwarsligger, Lamkel Zé trapte vanuit een scherpe hoek in de handen van Jakubech. KVK zette daar een vrijschop van De Sart in de handen van Bolat tegenover, een vluchtschot van Julien werd door de Antwerp-keeper in twee tijden gepakt. 0-0 halfweg.

Refaelov beslist wedstrijd

Na de pauze kreeg Golubovic, op assist van De Sart, de eerste kans, maar Petar besloot naast, aan de overzijde keilde een vrijschop van Lamkel Zé ook voorbij het doel. De dreiging nam toe en Mboyo had kunnen scoren, maar De Laet voorkwam in extremis de 1-0. Ook Van Der Bruggen kreeg een unieke mogelijkheid maar zijn kopbal werd door Bolat probleemloos gepakt.

De match bleef leuk om volgen en net voorbij het uur tikte Jakubech een bal van Haroun over. Vanderhaeghe bracht nog Gueye en Lepoint in maar gescoord werd er niet meer door Kerels. De bezoekers deden dat wel toen Refaelov een vrijschop haarfijn in doel trapte : 0-1. Die score zou niet meer veranderen.

Volgende week sluit KVK de reguliere competitie af op het veld van Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld op zondagavond om 18u.

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Tuta, Derijck, Stojanovic (66’ Gueye), Van Der Bruggen (85' Ocansey), Golubovic, D’Haene, J. De Sart, Mboyo, Azouni (76’ Lepoint), Makarenko
Bank: Bruzzese, Rougeaux, Kage, Lepoint, Ocansey, Gueye, Kovacevic

Antwerp speelde met Bolat, Mbokani, De Laet, Lamkel Zé (88' Seck), Rodrigues (74’ Refaelov), Haroun, Buta, Hoedt, Miyoshi (60’ A. De Sart), Defour, Arslanagic
Bank: Teunckens, Mirallas, Benson, A. De Sart,

Doelpunten: 84' Refaelov (0-1)
Geel: D’Haene, Tuta, Gueye
Toeschouwers: 6472

Kerels verloren laatste competitiematch