Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

1/8e Finale
4
2
Competition type: Croky Cup 2017-2018

R Antwerp FC

KVK plaatst zich voor de kwartfinale van de beker

Matchreport

Na de 4-0 nederlaag op Anderlecht keken de Kerels Antwerp FC in de ogen in het kader van de achtste finale in de beker van België. Trainer De Boeck wijzigde de ploeg op drie plaatsen : Rougeaux kwam terug uit schorsing, Ajagun en D'haene namen plaats op het middenveld. Azouni, Kage en Makarenko werden naar de bank verwezen. KVK had de competitiematch op de Bosuil verloren met 3-0.

Stojanovic opent de ban

De bezoekers staken het eerst de neus aan het venster, maar Kaminski liet zich niet verrassen op een voorzet van Owosu. Ook een voorzet van Zotsora werd makkelijk onschadelijk gemaakt. De eerste echte goeie kans was voor de Kerels en Stojanovic maar zijn gekraakt schot zoefde over doel. Een kopbal van Kovacevic ging maar net over. Iets over halfweg opnieuw alle hens aan dek bij de bezoekers maar Batubinsika kon een bal nog voor de lijn wegkoppen. De thuisploeg had het meeste balbezit en als de Sinjoren toch eens ten aanval trokken kon KVK rekenen op Kaminski. Net voor de rust klommen de Kerels niet onlogisch op voorsprong. Het was Stojanovic die de ban brak met een hard schot in de hoek: 1-0, meteen ook de ruststand, al was er nog Antwerps appel voor strafschop net voor de rust maar scheids Boterberg zag er geen graten in.

Twee goals van Perbet!

In de tweede helft moesten de bezoekers wel komen en dan zorgde voor extra ruimte voor onze Kerels die er optimaal gebruik van zouden maken. Net voor het uur kreeg Owosu de bal tegen de hand en Boterberg gaf nu wel strafschop. Perbet zette de elfmeter feilloos om met een harde knal in de linkerhoek, een trap waarop Bolat kansloos was. De Kerels speelden nu bevrijd en diepten de score nog verder uit. Eerst tikte Perbet de 3-0 van kortbij binnen na een heerlijke assist van Chevalier, Ouali strafte slap verdedigen bij Antwerp af : 4-0 met nog een goeie 20 minuten voor de boeg. Ghandri milderde nog voor de bezoekers tot 4-1 en toen Owosu acht minuten voor het reguliere einde van de match de 4-2 kon scoren begonnen de bezoekende supporters terug hoop te krijgen, maar de Kerels speelden het volwassen uit.

Kortrijk dus naar de kwartfinale van de beker, een wedstrijd die normaliter gespeeld wordt op 13 december.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Kovacevic, Rougeaux, Ajagun (85' Azouni), Chevalier, Stojanovic (46' Makarenko), Van der Bruggen, Ouali (75' De Smet), D'Haene en Perbet

Toeschouwers : 4721

 

Bekijk hier alle foto's!

1/8e Finale Croky Cup: KV Kortrijk - R Antwerp FC