Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

KV Kortrijk ontvangt het ‘Pro League+ label’

Nieuws

KVK is een van de vijftien Pro League clubs die vandaag het Pro League+ label 2017 in ontvangst mocht nemen.

Het label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten. De labels zijn de opvolgers van de Pro League+ Awards, die de voorbije 3 seizoenen werden uitgereikt.

15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2017. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies om hun communitywerking te ondersteunen.

Pro League+ is de sociale pijler van de Pro League. Ze streeft samen met alle profclubs naar een sterk MVO-beleid waarbij het voetbal een hefboom is om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en voetbalclubs geloofwaardige lokale sociale actoren zijn die in samenwerking met maatschappelijke organisaties relevante acties op zetten. Pro League+ werkt in die zin ook structureel samen met de Belgian Homeless Cup (zie foto), de VUB en andere (inter)nationale, regionale en lokale organisaties om de communitywerking van de clubs te versterken.

Ze is de (gespreks)partner van overheden en sociale organisaties in maatschappelijke kwesties. Zo organiseert Pro League+ jaarlijks verschillende sensibiliseringsacties waarbij prioritaire maatschappelijke thema’s een forum krijgen en ondersteunt ook events en organisaties die de toegang tot sport vergemakkelijken of waarbij sport ingezet wordt voor maatschappelijke doeleinden. De bekendste activiteit is ongetwijfeld de jaarlijkse Kerstactie, waarbij alle clubs en fans zich samen inzetten om fondsen te verzamelen voor een sociale organisatie.