Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 4
2
1
Competition type: Play offs 2017-2018

OH Leuven

Twee strafschoppen volstaan voor zege tegen OH Leuven

Matchreport

Dinsdagavond stond er voor de Kerels op het midweekmatch op het programma tegen OH Leuven. In vergelijking met vorige zaterdag schudde coach Glen De Boeck zijn basiself stevig door elkaar. Met Lepoint en De Smet, die zijn 150e wedstrijd voor KVK speelde, stonden er enkele ervaren Kerels aan de aftrap. Papazoglou kreeg dan weer zijn kans in de spits. Scheidsrechter Bram Van Driessche leidde het POII-duel in goede banen.

De Kerels wilden de thuissupporters verwennen op een dinsdagavond. Na amper vijf minuten kopte Papazoglou rakelings naast. Het antwoord van Leuven niet lang op zich wachten. Een prachtige vrije trap van Gorius werd door Bruzzese nog net uit zijn doel geranseld. Het spel ging goed op en naar en in minuut elf kregen de Kerels een strafschop. De Smet kreeg een schouderduw in het strafschopgebied en de ref wees naar de stip. Wie anders dan onze Gouden Stier Teddy Chevalier zette zich achter de bal en knalde zijn 19e (!) treffer van het seizoen tegen de netten.

Opnieuw strafschop

De openingstreffer gaf de Veekaa een boost en nog voor de rust stond de 2-0 op het scorebord. Na een Leuvense handsbal kreeg de thuisploeg een nieuwe penalty. Chevalier mikte zijn tweede van de avond via de paal tegen de netten. Zo gingen de Kerels met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in.

Weinig kansen na de rust

Leuven begon met veel goede moed aan de tweede helft en zorgde ook meteen voor de aansluitingstreffer. Kostovski verschalkte Bruzzese met een rake kopbal. De tegenprik van de bezoekers was meteen een van de hoogtepunten in de tweede helft. Bruzzese pakte nog uit met een knappe redding op een kopbal van de Leuvense doelpuntenmaker, maar dat was het zowat. De Kerels controleerden de partij en de zege kwam nooit meer in het gevaar. Vrijdag spelen de Kerels tegen Zulte Waregem met als inzet de leidersplaats in POII.