Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Oefenwedstrijd 6
0
4
Competition type: Oefenwedstrijd 2017-2018

Lille OSC

Kerels botsen in oefenmatch op sterk Lille OSC

Matchreport

Woensdagavond speelden de Kerels een interessante oefenpot tegen de Franse topclub Lille OSC. Met Lepoint, Ouali, D’Haene en Chevalier opteerde coach Anastasiou voor een aanvallende basiself.

In een goedgevuld Guldensporenstadion begonnen de Kerels met lef aan de partij. Nieuwkomer Ajagun waagde meteen zijn kans met een prima afstandsschot. Veekaa bepaalde het tempo in het wedstrijdbegin, maar de Fransen herstelden snel het evenwicht.

Uitstekende Bruzzese

Uitblinker in de eerste helft was onze nieuwe goalie Sébastien Bruzzese. Eerst ging hij goed plat op een poging van De Preville, ook Mendes zag zijn poging gered in de rebound. In de 34e minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Na een knappe individuele actie maakte Araujo er 0-1 van voor Lille. Niet veel later kwamen de Kerels goed weg. Een knal van Benzia spatte uit op de lat. Dat leidde het einde in van de eerste periode.

Fransen imponeren

De Fransen duwden na de rust het gaspedaal helemaal in. Bruzzese deed wat hij kon, maar kon de 0-2 voor Lille niet vermijden. El Ghazi zette na een harde knal de dubbele Franse voorsprong op het scorebord. Vijf minuten later werd het zelfs 0-3. De Preville verschalkte onze goalie met een plaatsbal in de verste bovenhoek. De Kerels kwamen er niet meer uit en in de slotfase zette Terrier het Franse orgelpunt met een vierde treffer van de avond.

KV Kortrijk                           0

Lille OSC                             4

KV Kortrijk: Bruzzese, Rougeaux, Kovacevic, Kumordzi, D’Haene, Van der Bruggen (K) (82' Hoxha), Ajagun (76’ Van Eenoo), De Smet (56’ Stojanovic), Lepoint, Chevalier en Ouali (61’ Budkivskyi)

Doelpunten: 35’ Araujo 0-1, 58’ El Ghazi 0-2, 64’ De Preville 0-3, 82' Terrier 0-4

Reactie Yannis Anastasiou na KV Kortrijk - LOSC