Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 6
4
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KVC Westerlo

Champagnevoetbal resulteert in knappe 4-1

Matchreport

Na de knappe zes op zes na de zeges tegen landskampioen Club Brugge en Sint-Truiden gingen de Kerels op zoek naar een nieuwe driepunter. Tegenstander was het fel geplaagde Westerlo dat de competitie startte met 1 op 15. Coach Van Lancker kon niet rekenen op de geblesseerden De Smet, Van Loo en Ouali maar wel op de vier zomertransfers, waarvan Totovyskyi in de basis startte. Gertjan Demets, sinds lang wedstrijdfit, startte op de bank naast onder meer nieuwkomers Veldwijk en Rougeaux.

De partij kon niet beter beginnen voor de Kerels want al bij de eerste aanval was het raak. Kagé prikte door naar Mercier die zorgde voor de assist voor de 1-0, knap afgewerkt door Saadi. Idriss was kort daarop dicht bij een tweede goal maar zijn kopbal werd door Van Langendonck gepakt. Bij zijn volgende poging was het toch weer raak toen zijn kopbal aan de tweede paal, dit keer na een assist van Totovyskyi mooi binnenging : 2-0 na een kwartier spel. De onmondige bezoekers hadden het moeilijk en de Kerels hielden de partij volledig in handen. Rolland knalde eerst nog in het zijnet, maar bij de volgende poging was het weer raak. Eerst redde Van Langendonck nog een kopbal van Mercier, maar in de herneming lukte Kagé dan toch de derde Kortrijkse goal, 3-0 meteen ook de ruststand.

De tweede periode was nauwelijks zes minuten ver of de Kerels hadden alweer gescoord. Dribbelkoning Kagé zette een paar Kempense verdedigers in de wind en nette de 4-0. Net als voor Idriss was dit voor Hervé ook al zijn vierde goal van het seizoen! Ook in de daaropvolgende minuten bleven de KVK-aanvallers volop voor het offensief kiezen en Saadi, Totvytsky, Kagé en Mercier lieten de forfaitscore nog liggen. Van Lancker gunde Pavlovic en Verstraete een applausvervanging en in de slotfase milderde Schuermans nog voor de bezoekers, tot groot jolijt van de enthousiaste bezoekende supporters die hun team bleven aanmoedigen, ook na de 4-0. In de slotfase hield de paal Saadi nog van een hattrick en van de 5-1.

KVK speelde met Kaminski, Verstraete (’80 De Mets), Pavlovic (’77 Rougeaux), Kagé, Saadi, Metanire, Gigot, Joazinho, Mercier, Rolland en Totovitskyi (’63 D’Haene) De Kerels kunnen na een 10 op 12 met open vizier de derby op Zulte-Waregem aanvatten. Door de goede klassering (na zaterdagavond stonden Zulte-Waregem en KVK op plaatsen 1 en 2!) en uitstekende vorm van beide teams kan dit duel uitgroeien tot een heuse spektakelwedstrijd. Afspraak aan de Gaverbeek, komende zaterdagavond om 20.30u.

Overzicht 2016-2017

Goals
Saadi 4, Kagé 4, Mercier 1, Ouali 1

Assists
De Smet 3, Ouali 1, Kagé 1, Mercier 1, Totovitskyi 1

Gele kaarten
Rolland 2, Joazinho 1, Métanire 2, Kaminski 2, Gigot 1, Kagé 1, Mercier 1, Verstraete 1, De Smet 1

Speelminuten
Kaminski 540 • Rolland 540 * Metanire 540 • Joaozinho 540 • Verstraete 535 • Pavlovic 528 • De Smet 389 • Kagé 414 * Ouali 303 • Gigot 360 • Papazoglou 232 • Mercier 306 * Saadi 305 * Barbaric 180 • Sarr 74 • D’Haene 97 * Titovitskyi 67 * Rougeaux 12 * De Mets 5

Kerels van de week
Ouali (T Gent) - Kagé (U Anderlecht) - Mercier (U Mechelen) - Saadi (T Club Brugge) - Kagé (U STVV)

Kerel van de maand
Saadi : speeldag 1-4