Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 4
1
2
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Oostende

Moedig KVK verliest onverdiend van Oostende

Matchreport

De Kerels gingen na de 1 op 9 in de derby tegen Oostende op zoek naar hun eerste driepunter. Coach De Boeck zette Chevalier op de bank en gaf Stojanovic zijn eerste basisplaats. Ook Rolland kwam terug in de ploeg. Bruzzese verving de gekwetste Kaminski in doel. Aan de overzijde stonden met Capon en Tomasevic twee ex-Kerels in de basiself van KVO.

Na zes minuten zorgde Ouali voor een eerste dreiging maar Faes ontzette in corner. Bij de eerste tegenprik stond het al 0-1 toen Milovic binnentrapte nadat een bal te lang in de Kortrijk-defensie bleef hangen. De Kerels meteen op achtervolgen aangewezen, maar het was opnieuw zoeken naar de juiste opening. Halverwege de eerste periode kwam die er toch toen D’Haene Mboyo vond maar zijn kopbal werd door KVO-doelman Ondoa nog in extremis uit zijn doelvlak geslagen. Net voor het half uur hadden de Kerels de gelijkmaker binnen bereik maar de verre knal van Stojanovic spatte uiteen op de lat. Ouali trapte kort daarop voorlangs.

De Kerels begonnen gedreven aan de tweede periode en Ouali vuurde een kanonbal op de Oostende goal af maar zijn bal ging rakelings naast. Aan de overzijde had Bruzzese geen probleem met een poging van Canesin. KVK ging nu nog meer drukken en het stevige schot van Ouali verdween in de grijparmen van Ondoa en een poging van Van Der Bruggen onderging hetzelfde lot. KVO werd volledig weggedrukt en kon geen vuist maken. D’Haene sneed door de verdediging en knalde naast en ook Mboyo schudde een knappe actie uit zijn mouw maar vond de bezoekende keeper op zijn weg. De oververdiende gelijkmaker kwam er dan toch tien minuten voor tijd toen Stojanovic een schitterende assist van D’Haene met het hoofd verlengde : 1-1. De vreugde was echter van korte want de enige echte noemenswaardige tegenprik in de tweede helft van KVO leverde de drie punten op. Het was Bjelica die met een verraderlijke lobbal Bruzzese verraste en de 1-2 op het bord zette. Ouali lukte bijna nog een wereldgoal, in de extra tijd werd Rolland nog met twee keer geel uitgesloten en kopte Lepoint nog onbesuisd naast. Een te hard verdict voor de moedige Kerels die een sterke tweede helft neerzetten..

Komende zaterdag trekken de Kerels naar Charleroi voor het duel met de Karolo’s. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30u.

KVK speelde met Bruzzese, Hines-Ike, Lepoint, Kagelmacher, D’Haene, Van Der Bruggen (’79 Ezekiel), Rolland, Stojanovic (’83 Chevalier), Ajagun (’62 Kanu), Ouali en Mboyo
Bank: De Smet, Kanu, Chevalier, Ivanof, Azouni, Kamara, Batsula, Ezekiel en Golubovic

KV Oostende speelde met Ondoa, Tomasevic, Faes, Milovic, Capon, Bjelica, Vanlerberghe, Vandendriessche, Canesin (’83 Boonen), Rajsel (’59 Nkaka) en Guri (70 ‘Zivkovic)
Bank: Dutoit, Zivkovic, Lombaerts, Sakala, Marquet, Boonen, Nakak

Goals: 10’ Milovic (0-1), 80’ Stojanovic (1-1) , 82' Bjelica’
Geel: Rolland, Ajagun, Tomasevic, Nkaka
Rood : Rolland (2x geel)