Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Oefenwedstrijd 7
3
0
Competition type: Oefenwedstrijd 2017-2018

KV Oostende

Kerels nemen op fandag vlot de maat van KV Oostende

Matchreport

Zaterdagmiddag kregen de Kerels op de fandag KV Oostende over de vloer. Coach Yannis Anastasiou koos voor Kaminski onder de lat. Ook Verboom en Van Loo stonden in tegenstelling tot de oefenpot tegen Lille OSC in de basis.

KVK begon met aanvallende intenties aan de match. Een bedrijvige Chevalier knalde in de openingsminuten twee keer voorlangs. In de 12e minuten gingen de handen op elkaar voor Lepoint. Zijn kopbal – op aangeven van KVK-kapitein Van der Bruggen – ging via een Oostende-verdediger in hoekschop. Niet veel later werd Teddy bijna beloond voor zijn aanvalslust. Hij knalde van net buiten de zestien op de vuisten van Dutoit.

Chevalier met 1-0

Op het halfuur was KVO voor het eerst gevaarlijk. Canesin mocht alleen op doel af, maar Kaminski bracht redding met een knappe save. Tien minuten voor de rust was de voorsprong een feit. Chevalier – wie anders – bracht na geharrewar in de zestien de Kerels op voorsprong. Dat was meteen ook de ruststand.

Veekaa begon met twee nieuwe namen aan de tweede helft: Van Eenoo en Stojanovic kwamen in de ploeg. De Kerels bleven het tempo bepalen, maar echte kansen bleven uit. In de 58e minuut leek de dubbele voorsprong een feit, maar Stojanovic scoorde uit buitenspel. Tien minuten later kreeg hij een tweede kans, maar deze keer stond Dutoit in de weg.

Pareltje Ajagun

Met nog een kwartier op de klok demonstreerde Van Eenoo zijn fluwelen baltoets. Hij krulde een vrije trap naar de verste hoek, Dutoit redde met de vingertoppen. De 2-0 kwam er dan toch. Chevalier werd knap de ruimte ingestuurd, de Fransman lobde het leer enig mooi over Dutoit in doel. Meteen zijn tweede doelpunt van de dag. Dat leek de eindscore te worden, maar daar dacht Ajagun duidelijk anders over. Hij knalde het leer prachtig in de kruising. Zo wonnen de Kerels op de fandag verdiend met 3-0 van de Kustboys.

 

KV Kortrijk                         3

KV Oostende                    0

KV Kortrijk: Kaminski, Kumordzi, Kovacevic (82’ Pupe), De Smet (46’ Stojanovic), Ajagun, Chevalier, Van der Bruggen (K), Lepoint (46’ Van Eenoo), Verboom (87’ D’Haene), Ouali, Van Loo

Doelpunten: 36’ Chevalier 1-0, 83’ Chevalier 2-0, 86’ Ajagun 3-0