Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 9
1
2
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Oostende

KVK verliest de derby van KVO met 1-2

Matchreport

Na de drie op vijftien wijzigde coach Iannis Anastasiou zijn ploeg op twee plaatsen. Lucas Rougeaux en Idir Ouali vervingen Stijn De Smet en Anthony Van Loo die op de bank begonnen. Aan de overzijde zat ex-KVK-assistant-coach Adnan Custovic op de bank. Hij startte met ex-Kerels Brecht Capon en Zarko Tomasevic in de basis.

We kregen een lange studieronde tot Ajagun net voor het kwartier een hoge voorzet in een tijd op Vanhamel besloot. De partij kabbelde rustig verder met Kortrijks overwicht maar veel kansen leverde dat niet op. Chevalier kreeg een mooie assist van Rougeaux maar de Oostendse goalie verwerkte het leer in corner. Teddy trapte kort dfaarna een vrijschop over. Op het halfuur viel de goal bijna aan de overkant toen Kaminski redding bracht op een poging van Gano. Diezelfde Gano kreeg na een mistanten in de thuisdefensie nog een kansje maar hij liet het geschenkje liggen. Gano kreeg nog een derde kans maar opnieuw was Thomas alert. Toen iedereen zich met een 0-0 verzoende trapte Ajagun een heel scherpe hoek voorbij Vanhamel. Enig mooi doelpunt en 1-0 bij de rust.

Budkivskyi kreeg de eerste kans in de tweede helft maar Tomasevic kopte de bal van de lijn. De Oostendse coach Custovic bracht Berrier in en bij zijn eerste kans lobde hij de bal knap over Kaminski : 1-1. Nog was het niet voorbij want alweer Berrier zette Gano vrij die door de benen van Kaminski in doel besloot : 1-2. Anastasiou bracht nog Perbet en Stojanovic in maar het was Akpala die aan de overkant op de paal kopte. In de slotfase kreeg D'haene nog rood toen hij een doorgebroken Oostendenaar neerhaalde. KVK claimde noog een strafschop toen Perbet werd neergehaald in de grote zestien maar de scheids ging er niet op in.

De Kerels verloren zo van Oostende met 1-2 en moeten zich op zondag 15 november (14.30u.) op Standard herpakken.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko ('82 Perbet), Kovacevic, Rougeaux, Ajagun, Chevalier, Van der Bruggen, Budkivskyi ('83 Stojanovic), Ouali ('77 De Smet) en D'haene.

Goals : Ajagun, Berrier en Gano
Geel : Kovacevic, Chevalier
Rood : D'haene

Bekijk ook de reactie van Lucas Rougeaux na de verliespartij tegen KV Oostende:
 

Reacties na KV Kortrijk - KV Oostende