Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 20
0
2
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Oostende

Thuisnederlaag tegen KV Oostende

Matchreport

Na de zware nederlaag op Club Brugge en de eerdere verliespartijen tegen Eupen (beker), Sint-Truiden, Gent en Anderlecht was de Veekaa aan eerherstel toe. Kind van de rekening moest KV Oostende worden, het team van ex-coach Vanderhaeghe en ex-spelers Capon en Tomasevic. Hoofdcoach Van Lancker bracht Veldwijk en Rougeaux voor het eerst aan de aftrap.

De Kerels begonnen gretig en aanvallend wat resulteerde in veel balbezit. De bezoekers, op zoek naar een PO1-ticket stonden goed georganiseerd en konden de rood-witte aanvalsgolven vrij makkelijk bedwingen. Echte kansen kregen we niet te zien en de partij verwaterde wat met veel balverlies en afval in het spel. Toch was het Veekaa dat de eerste echte goeie kans kreeg toen Saadi zijn maatje Veldwijk aanspeelde maar onze Zuid-Afrikaanse international vond Ovono op zijn weg. De eerste helft leek op 0-0 af te stevenen tot Verstraete onnodig Jonckheere in de grote zestien neermaaide met een strafschop tot gevolg. Het was Cyriac die de 0-1 ruststand nette. De Veekaa kreeg dus geen loon naar werken in een eerste helft met leuk, maar ook viriel voetbal.

De tweede helft was helaas van mindere makelij. Berrier, die bij de Kortrijkse spionkop nog steeds beschouwd wordt als 'een van de buren', schoot wel eens naast en Cyriac kopte in de handen van Kaminski. Diezelfde ex-Anderlechtspits kreeg ook nog een vrijschop voor de voeten maar hij schoot die onbeheerst over. Van Lancker bracht nog Mercier, Sarr en Totovitskyi in maar de powerplay leverde geen kansen meer op. De goal viel aan de overkant toen de vinnig ingevallen El Ghanassy na een mooie één-twee met Akpala Kaminski versloeg : 0-2.

KVK speelde met Kaminski, Verstraete (’86 Totovitskyi), Pavlovic, Saadi, Gigot, Joaozinho (’83 Sarr), Rougeaux, Rolland, Ouali (’75 Mercier), D’Haene en Veldwijk.

Geel : Ouali, Gigot, Pavlovic
Rood : -
Toeschouwers : 4080

De 0 op 15 doet pijn en dus hopen we dat de kentering er zal komen in Westerlo. Afgaande op de prima eerste helft zou dat wel eens kunnen op bezoek bij de hekkesluiter die we thuis met 4-1 versloegen. Ook met uw steun in het Kuipke?