Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 7
0
3
Competition type: Play offs 2016-2017

KSV Roeselare

Veekaa verliest derbystrijd tegen KSV Roeselare

Matchreport

Vanavond kwamen de buren van KSV Roeselare op bezoek in het Guldensporenstadion. Bij Veekaa keerde Van der Bruggen terug uit schorsing. Jeugdproduct Tyron Ivanof stond voor het eerst aan de aftrap. Scheidsrechter vanavond was de heer Lawrence Visser.

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten en daar was al de 0-1. Brouwers zette Kehli met een mooi hakje voor doel en die verschalkte Kaminski met een raak schot in de hoek. Het antwoord van Veekaa liet niet lang op zich wachten. Lepicier werkte een voorzet ei zo na in eigen doel. Niet veel later waagde Saadi zijn kans met een volley, maar hij kraakte zijn schot.

Dubbele voorsprong

KVK drukte door en in minuut 27 was Saadi daar opnieuw. Hij kwam alleen voor doel, maar Roeselare-doelman Coppens bracht redding. Met een goede counter werd het echter 0-2 voor de bezoekers. Goodwin pakte uit met een knappe actie, trapte eerst naast de bal, maar scoorde toch in tweede instantie.

De Smet op de paal

KVK kwam gretig uit de kleedkamer. De Smet trof de paal met een verre pegel. De middenvelder kreeg nog een tweede goede kans, maar Coppens lag in de weg. Tegen de gang van het spel in werd het 0-3. Na twee schoten op de deklat werd Kaminski geklopt met een binnenschuiver van Brouwers. Belhocine greep in en wisselde Saadi voor Stojanovic.

KVK raakte na een sterk begin in de tweede helft maar weinig tot in de Roeselaarse zestien. Tien minuten voor tijd lukte het dan toch. Chevalier knalde richting doel, maar Coppens duwde in hoekschop. Dat luidde het debuut in van Hoxha. Hij kwam als vervanger van De Smet. De Kerels zochten nog naar een doelpuntje, maar het leer ging er niet meer in. Zo eindigde de derbystrijd met 0-3 in het voordeel van KSV Roeselare.

KV Kortrijk                         0

KSV Roeselare                 3

KV Kortrijk: Kaminski, Goutas, De Smet (81’ Hoxha), Chevalier, Saadi (67’ Stojanovic), Van der Brugge, Rougeaux, Ouali, D’Haene, Ivanof, Sarr (46’ Totovytskyi)

Doelpunten: 1’ Kehli 0-1, 33’ Godwin 0-2, 55’ Brouwers 0-3

Geel: D’Haene, Ouali, Van der Bruggen