Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 27
0
1
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KRC Genk

Onverdiende nederlaag voor Kerels

Matchreport

De Kerels ontvingen met een knappe 9 op 9 op zak uittredend kampioen Genk. Na de zeges tegen Standard, Waasland-Beveren en Oostende kon KVK ontspannen aan de match beginnen en haar thuissupporters nog eens verwennen. Coach Vanderhaeghe dropte Makarenko en Lepoint in de basis, daardoor verhuisden Azouni en Kage naar de bank.

0-0 halfweg

Moffi liet er geen gras over groeien en al in minuut twee schudde hij met enkele mooie bewegingen een paar Genk-verdedigers van zich af tot hij tot de orde werd geroepen door Wouters. De erg leuke actie kreeg echter geen vervolg en de partij verzandde al snel in veel middenveldspel waarbij het zoeken was naar de juiste combinaties voor beide teams.

De eerste echte kans van de wedstrijd was er een voor de Kerels. Mboyo legde goed af voor Lepoint die vanuit een scherpe hoek op Didillon besloot. Christophe, uitstekend in de wedstrijd, kopte net voor het halfuur ook nog eens een gemeten voorzet van De Sart knap naar de hoek maar opnieuw redde de Genk-keeper. Tussendoor hadden de bezoekers enkel kunnen dreigen met een kopballetje van Onuachu dat naast ging. Het spel bleef vlot over en weer gaan op een steeds zwaarder wordend veld en net voor de rust scoorde Mboyo toch, maar zijn goal werd afgekeurd voor nipt buitenspel. 0-0 aan de pauze.

Genk op een diefje

Genk begon met meer aanvallende intenties maar toch waren het de Kerels die eigenlijk op voorsprong hadden moeten staan. Een messcherpe assist van Golubovic belandde in de voeten van de compleet vrijstaande Mboyo aan de tweede paal maar Ilombe schoot onbesuisd over. De goal viel kort daarop aan de overkant toen Wouters met een mooie volley Jakubech versloeg: 0-1. De ingevallen Odey kreeg na een mooie beweging van Ito ook een goeie kans, maar Jakubech stond pal. Ook een kopbal van Onuachu kon Adam niet verrassen.

Vanderhaeghe bracht Gueye, Selemani en Stojanovic in de ploeg om nog wat meer offensieve pulsen te ontwikkelen, maar de score zou niet meer veranderen. Volgend weekend kunnen de Kerels zich herpakken in de derby op Zulte Waregem.

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Tuta, Derijck, Lepoint (70’ Selemani), Golubovic, D’Haene, Van Der Bruggen (64’ Gueye), Moffi, De Sart, Mboyo (75’ Stojanovic), Makarenko
Bank: Bruzzese, Stojanovic, Selemani,, Azouni, Kage, Batsula, Gueye

KRC Genk speelde met Didillon, Onuachu (85’ De Norre), Bongonda (79’ Paintsil), Kouassi (58’ Odey), Thorstvedt, Hrošovský, Ito, Wouters, Lucumi, Cuesta, Mæhle
Bank: Coucke, De Norre,, Paintsil, Nygren, Odey, Sierra, Limbomb, Adewoye

Goals: 58’ Wouters (0-1)
Geel: Kouassi, Van Der Bruggen, Derijck, Maehle, Wouters, Odey, Tuta

Kerels verloren met 0-1 van Genk

Persconferentie na #KVKGNK