Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

1/2e Finale Heen
3
2
Competition type: Croky Cup 2017-2018

KRC Genk

Kerels met 3-2 voorsprong naar Genk

Matchreport

In vergelijking met de partij van zaterdag wissselde coach De Boeck zijn ploeg op twee plaatsen. Larry Azouni en Abdul Ajagun kwamen in de ploeg ten nadele van Perbet en Lepoint. Het zouden twee gouden wissels blijken.

Eerste helft om van te snoepen

De Kerels startten vrank en vrij met veel druk naar voren. Dat leverde in een kolkende sfeer een erg sterke eerste helft op van de Kerels met veel kansen en ook twee goals. De eerste dreiging kwam van D’haene die een knappe assist van Azouni omzette in een schot dat net voor de doellijn werd gekeerd. Tegen de gang van het spel in klommen de Limburgers op voorsprong toen Ingvartsen de bal van Samatta in doel verlengde. KVK liet zich niet van de wijs brengen en bleef voor de aanval kiezen. Het claimde een strafschop na handspel van Dewaest, Kumordzi schoot kort daarop naast. Halfweg zette Ajagun de bordjes gelijk met een schitterende knal in de linkerhoek : 1-1 en Abdul was ook bij de 2-1 betrokken toen hij opnieuw naar doel schoot en Vukovic de bal loste. Azouni was er als de kippen bij om de voorsprong op het bord te zetten. In de slotminuut kregen de Kerels een koude douche toen Buffel opportunistisch kon scoren na een afgeweken bal van Nastic : 2-2 aan de rust, na een eerste helft waarin de Kerels de hele tijd domineerden.

Rougeaux brengt hoop

Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft waarin het tempo en de dreiging een heel stuk lager lag. Samatta knalde al snel naast en Ouali zette goed door en werd gehaakt in de grote zestien, maar scheidsrechter Smet zag er een schwalbe in van Idir en die kreeg geel. Ondertussen werd trainer De Boeck naar de tribune gestuurd. De partij was nu volledig in evenwicht en Perbet en De Smet werden in de ploeg gedropt. In de slotfase verhoogden de Kerels nog even de druk en dat loonde want in minuut 86 zette Rougeaux de 3-2 op het bord.

Volgende dinsdag wordt in Genk de terugmatch gespeeld. De Kerels starten aan de match met een goal bonus.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Rougeaux, Ajagun (’89 Verboom), Chevalier (’78 Perbet), Van der Bruggen, Azouni (’70 De Smet), Ouali en D’haene
Bank: Bruzzese, De Smet, Papazoglu, Stojanovic, Lepoint, Ivanof, Verbom, Attal en Perbet

RC Genk speelde met Vukovic, Nastic, Wouters, Dewaest, Ingvartsen (’62 Vanzeir), Samatta (’75 Zhegrova), Colley, Seck, Malinovskyi, Buffel, Uronen Bank:: Jackers, Zhegrova, Vanzeir, Schrijvers, Pozuelo, Aidoo

Doelpunten: 17’ Ingvartsen (0-1), 23’ Ajagun (1-1), 35’ Azouni (2-1), 45’ Buffel (2-2), 86’ Rougeaux (3-2)
Geel : Uronen, Ajagun, Ouali, Seck

Schitterende tifo van United19