Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 13
0
0
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KRC Genk

KVK speelt 0-0 gelijk na genietbare match

Matchreport

Na de nederlaag in Waasland-Beveren startte coach Iannis Anastasiou met Jeremy Perbet in zijn basiself. Daardoor verdween Pylyp Budkivskyi uit de ploeg. Ex-Genkenaars Hervé Kage en Bennard Kumordzi startten op de bank.

De Kerels startten heel vinnig met fris van de lever aanvallend voetbal wat al snel resulteerde in een leuke dribbel van Attal die uitgleed op de achterlijn, een goed schot van Chevalier dat net naast ging en een kopbal van Kovacevic die over zoefde. Het duurde een kwartier vooraleer de bezoekers de neus aan het venster konden steken, maar Samatta knalde wel gevaarlijk hard in het zijnet. In de daaropvolgende actie knalde Perbet op vuisten van Vukovic. De goal hing in de lucht, zeker toen toen Aidoo alleen voor Kaminski nog naast kopte. Tien minuten voor de rust kreeg dezelfde Genkenaar trouwens ongeveer dezelfde kopkans aangeboden maar nu ging zijn bal over. De match viel daarna wat stil met veel balverlies en middenveldspel maar zonder uitgesproken kansen. Toch eindigde de eerste helft nog met een supermogelijkheid voor de Genkenaars maar Kaminski verrichtte een half mirakel en hield Samatta van de 0-1, voor KVK schoot Chevalier nog eens voorlangs. 0-0 bij de rust.

De tweede helft startte met dezelfde 22 acteurs op het veld. Via Ingvartsen kregen de bezoekers een eerste goeie kans maar Kaminski redde met de voet, in de fase die daaropvolgde was Thomas alweer bij de pinken. Samatta zoefde alles en iedereen voorbij maar schoot onbesuisd over. Aan de overkant redde Uronen de meubelen toen de Kerels gevaarlijk kwamen opzetten. Anastasiou bracht Budkivskyi in plaats van Perbet en toen Pylyp ongelukkig de bal tegen de arm kreeg, floot scheidsrechter Smet voor penalty, nadat hij de videoref had geraadpleegd. Kaminski stopte met veel klasse echter de elfmeter van Karelis. In de spannende slotminuut kopte Budkkivskyi een voorzet van Kagé nog in de handen van Vukovic. Eindstand : 0-0.

Komende zaterdag maken de Kerels de verplaatsing naar rode lantaarn Mechelen dat drie punten achter de Kerels staat.

KVK speelde met Kaminski, Kovacevic, Rougeaux, Ajagun, Chevalier, Van der Bruggen, Azouni, Verboom, Attal, D'Haene ('83 Kage) en Perbet ('70 Budkivskyi)
Geel: Chevalier, Ajagun
Toeschouwers: 6817