Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 3
0
3
Competition type: Play offs 2016-2017

KRC Genk

Veekaa lijdt eerste nederlaag in POII

Matchreport

Vanavond ontving Veekaa met KRC Genk de kwartfinalist van de Europa League. Met een eerste plaats als inzet was het belang groot voor beide ploegen. Bij KVK opteerde coach Karim Belhocine voor dezelfde basiself als in het billijk gelijkspel tegen Lokeren. Coach van deze interessante partij was de heer Serge Gumienny.

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten en daar was al de eerste kans voor de Limburgers. Naranja kwam oog in oog met Kaminski, maar liet de bal te ver van zijn voet springen. Niet veel later kreeg de Genkse spits al een tweede goede kans. De Spanjaard kopte een voorzet van Nastic over het doel.

Malinovskyi met vrije trap

De troepen van coach Albert Stuivenberg zochten duidelijk naar een vroege openingsgoal. Ze namen het initiatief, maar de rood-witte verdediging gaf geen krimp. Integendeel, hoe meer de eerste helft verstreek, hoe meer KVK de wedstrijd naar zich toetrok. Vooral de opeenvolging van corners was daarvan het bewijs. Toch was het Genk die op voorsprong kwam. Malinovsky krulde een vrije trap vanop zo’n 20 meter mooi in doel. De 0-1 kwam hard aan bij een enthousiast Veekaa. Het was Genk die op zoek ging naar de dubbele voorsprong, maar die kwam er niet meer voor de rust.

Colley met de 0-2

KVK begon gretig aan de tweede helft. Saadi stuurde met een slimme pass De Smet de diepte in. Die schoot in de handen van Ryan. Belhocine wilde absoluut een eerste nederlaag in POII vermijden. Daarom gooide hij met Teddy Chevalier een extra aanvallende kracht in de ploeg. Mercier mocht gaan rusten. Ook Kagé werd met nog een klein halfuur op de klok in de ploeg gedropt. Veekaa probeerde wel, maar vaak liep het spaak in de zestien. Genk van zijn kant trof wel voor een tweede keer raak. Colley verschalkte Kaminski met een rake kopbal.

Telkens net niet voor Veekaa

Veekaa trok na de 0-2 keihard in de aanval. De Smet, Kagé en Chevalier stelden Ryan op de proef, maar de Australiër kraakte niet. Het waren zelfs de Limburgers die er nog een doelpuntje bijdeden. Kumordzi knikte aan de tweede pal een voorzet van Schrijvers binnen. In de slotfase vielen er weinig kansen meer te noteren en zo leed Veekaa zijn eerste nederlaag in POII.

KV Kortrijk                         0

KRC Genk                           3

KV Kortrijk: Kaminski, Goutas, De Smet (74’ Ouali), Saadi (64’ Kagé), Van der Bruggen, Barbaric, Mercier (57’ Chevalier), Rolland, Totovitskyi, D’Haene, Van Loo

Doelpunten: 34’ Malinovskyi 0-1, 66’ Colley 0-2, 77’ Kumordzi

Geel: Rolland, Van der Bruggen, Barbaric