Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 8
4
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KRC Genk

Alweer vier goals voor ontketend Kortrijk

Matchreport

Voor het duel tegen Racing Genk kon coach Van Lancker geen beroep doen op De Smet, Ouali en Pavlovic, nog steeds gekwetst en Rolland die voor de partij geschorst was.Hij werd vervangen door De Mets die voor het eerst aan de aftrap kwam. Met een 7 op 9 konden de Kerels bogen op een sterke thuisreputatie en de kwalificatie tegen Sprimont woensdag met een sterke Kage had de nederlaag tegen Zulte-Waregem doen vergeten.

Onder een heerlijke herfstzon kon de partij voor de Kerels niet beter beginnen. Castagne liet zich knullig de bal ontglippen, Totovitskyi profiteerde en scoorde zijn eerste goal voor de Veekaa : 1-0. Genk probeerde te reageren langs Buffel, maar via een kopbal van Goutas waren de Kerels toch het gevaarlijkst. De thuisploeg voetbalde een duidelijk overwicht bij elkaar en Joaozinho en Saadi zorgden voor nog meer gevaar, onder impuls van Mercier en Verstraete. Kage schudde enkele onmogelijke dribbels uit zijn schoenen en toen iedereen dacht dat we zouden gaan rusten met 1-0 rondde Mercier een knappe thuisaanval over verschillende stations af. Kage was de man die de assist op zijn naam mocht schrijven. 2-0 halfweg.

Maes voerde aan de rust zijn tweede wissel door en de bezoekers kwamen met meer grinta uit de kleedkamer maar een ronduit schitterende (!) aanval besliste definitief de wedstrijd. De Mets liep zich mooi vrij en speelde Métanire aan op rechts die een heerlijke voorzet richting verste paal verstuurde waar Saadi zijn zesde van het seizoen lukte. Wereldgoal! Aan de overkant behoedde Kaminski de roodwitten van een tegengoal en dat was het sein om nog maar eens ten aanval te trekken. Met succes want Saadi lukte de 4-0, deze keer op assist van Totovitskyi. Saadi blesseerde zich daarbij licht en werd uit voorzorg vervangen door Sarr. Ook Joaozinho werd met een liesblessure gewisseld ten voordele van Boyer. Trossard redde nog de eer voor de Limburgers.

Met een 13 op 18 zijn de Kerels ondertussen opgerukt naar een zesde plaats op amper één punt van de tweede plaats. Er werd thuis nog niets verloren en de doelpuntenverhouding 11-4 spreekt tot de verbeelding.

Volgende week wacht de verplaatsing naar Lokeren. De match wordt zatterdag gespeeld om 20.30u. KVK speelde met Kaminski, Metanire, Gigot, Goutas, Joaozinho ('82 Boyer), Verstraete, De Mets, Totovitskyi, Mercier ('76 D'Haene), Kage en Saadi ('70 Sarr).

Bekijk de persconferentie na de wedstrijd:

Persconferentie na KV Kortrijk - KRC Genk