Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

1/8e finale
2
1
Competition type: Croky Cup 2019-2020

KAS Eupen

KVK geplaatst voor kwartfinale

Matchreport

KVK en Eupen keken elkaar in de ogen tijdens de 1/8ste finale van de beker. De Kerels die in de vorige ronde gingen winnen in Seraing begonnen met enkele spelers die er zondag tegen Gent niet bij waren. Zo kregen Hornby en Batsula een basisplaats. Mboyo en De Sart begonnen op de bank.

Marreh scoort na afgeweken bal

Het was koud in het Guldensporenstadion en beide teams begonnen voorzichtig aan de partij. Toch leverde de eerste goeie bezoekende aanval meteen een doelpunt op. Marreh trapte naar doel, de bal week af op een Kortrijks been en de bal verdween achter Jakubech in de goal : 0-1.

De Kerels moesten nu het initiatief nemen, maar kwamen moeilijk in hun spel en botsten ook op een goed georganiseerd Eupen. Dat kwam er soms gevaarlijk uit en Jakubech had een heel knappe reflex in huis op een poging van Ezatolahi. De eerste echte kans voor KVK was een afstandsschot van Hornby maar dat zoefde een meter naast.

In twee dolle minuten naar 2-1

De tweede helft, met dezelfde 22 acteurs op het veld, startte met een appel voor hands, maar scheids Van Driessche ging niet in op de vraag van de KVK-spelers. Coach Vanderhaeghe bracht Mboyo en De Sart voor Batsula en Golubovic en dat leverde snel dreiging op toen Ilombe Ocansey bediende, maar Eric de wenkende kans naast schoot.

Net voor het uur kreeg KVK een penalty na Eupens handspel. Mboyo scoorde de gelijkmaker en nauwelijks twee minuten later scoorden de Kerels opnieuw na een owngoal van Ezatolahi: 2-1! Eupen zette nog een slotoffensief op, maar KVK hield stand en bekert verder.

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Golubovic (56’ De Sart), Tuta, Lepoint, Kagelmacher, D'Haene, Azouni, Van Der Bruggen, Ocansey (77’ Ajagun), Hornby, Batsula (54’ Mboyo)
Bank: De Man, Mboyo, Ajagun, Mujakic, Rolland, De Sart, Kage

Eupen speelde met De Wolf, Beck, Koch, Marreh, Lazare, Penaranda (61’ Amat), Ezatolahi, Verdon, Schouterden (61’ Ebrahimi), Bolingi, Blondelle (72’ Bautista)
Bank: Matthys, Milicevic, Cools, Amat, Ciampichetti, Bautista, Ebrahimi

Goals: 15’ Marreh (0-1),, 59’ Mboyo (1-1), 61’ Ezatolahi (own) (2-1)
Geel: Penaranda, Bolingi, Lazare

Kerels bij laatste acht in beker