Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 13
1
2
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KAS Eupen

Kerels onderuit tegen Panda’s : 1-2

Matchreport

KVK – Eupen betekende voor de Kerels de kans op een derde thuiszege op rij. Coach Vanderhaeghe zag Kagelmacher terugkomen uit blessure en verving Rougeaux door Azouni. Voor Ocansey was het een blij weerzien met zijn ex-club.

Efficiënt Eupen voor de rust

De Kerels kregen van de Oostkantonners het initiatief in de schoot geworpen, maar die stonden stevig georganiseerd zodat KVK maar moeilijk een opening vond. Het speelde de bal wel goed rond maar kansen leverde dat niet op. Bij de eerste tegenprik was Bruzzese geklopt toen Bolingi een voorzet van Schouterden in doel verwerkte : 0-1. Kort daarop pakte Sebastien een goed gemikte knal van Milicevic klemvast. Bautista kreeg een reuzekans en faalde maar de 0-2 kwam er toch toen Bolingi met een rake kopbal raak trof. 

De Kerels konden enkel dreigen met een hard schot van D’Haene dat overging en een pegel van Mboyo tegen een Eupens been. Kopballen van Lepoint en Mboyo gingen over. Bruzzese haalde op slag van rust ook nog de bal uit de voeten van de doorgebroken Bautista.

Overwicht in balbezit levert geen kansen op

In de tweede helft kregen we eenrichtingsvoetbal met een dominant KVK dat koortsachtig op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Dat leverde een rist hoekschoppen op maar geen uitgesproken kansen of het moest een kopbal van Lepoint op voorzet van De Sart zijn.

Stojanovic kwam Azouni vervangen, maar de wissel bracht aanvankelijk weinig soelaas. Van Der Bruggen moest zelfs een bal van de lijn halen of een derde Eupense goal stond op het bord. De Kerels vochten met de moed der wanhoop in de tweede helft en toen Blondelle de bal vooorbij zijn eigen doelman werkte, zat de vlam terug in de pan : 1-2. In een spannende slotfase zette KVK nog alles op alles en De Wolf had een goeie save in huis op een plaatsbal van Ajagun, maar dichter kwamen de Kerels niet meer.
 

Sleutelmoment: 

De late aansluitingstreffer, een own-goal van Blondelle, bracht even wat hoop maar Eupen haalde toch de driepunter binnen.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Hines-Ike, Kagelmacher, Ocansey (44’ Kagé), Mboyo, Van Der Bruggen (75’ Ajagun), De Sart, D’Haene, Lepoint, Azouni (65’ Stojanovic), Hornby
Bank: Jakubech, Ajagun, Kovacevic, Golubovic, Tuta, Stojanovic, Rougeaux, Kagé, Batsula

Eupen speelde met De Wolf, Amat, Millicevic (78’ Koch), Beck, Ebrahimi, Schouterden, Bolingi, Bautista (55’ Marreh), Verdon, Cools, Blondelle
Bank: Matthys, Koch, Toyokawa, Embalo, Laurent, Marreh, Ciampichetti

Goals : 13’ Bolingi ‘(0-1, 31’ Bolingi (0-2), 82' Blondelle (1-2) (own) 
Geel : Bolingi, Blondelle, Van Der Bruggen, De Wolf

KVK verloor van Eupen met 1-2