Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 9
1
3
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KAS Eupen

1-3 onderuit tegen Eupen

Matchreport

Na de twee uitzeges in Zulte Waregem (competitie) en Harelbeke (beker) ontvingen we in ons eigen Guldensporenstadion AS Eupen. Christophe Lepoint pikte zijn plaats in de basiself terug in na een blessure, daardoor verdween Golubovic terug naar de bank.

Beide ploegen plaatsten zich dinsdag voor de achtste finales van de voetbalbeker. KVK ging op zoek naar zijn eerste thuiszege, maar stond al na 3 minuten 0-1 achter toen Pouraliganji de bal in twee tijden voorbij Kaminski schoot. Ei zo na verdubbele Toyokawa die score maar hij lepelde de bal over. De Kerels lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en reageerden in minuut zes met de gelijkmaker. Stojanovic werd knap vrijgespeeld door Van Der Bruggen en Jovan schoof de bal mooi naast Van Crombruggen in het Eupense doel : 1-1. KVK nam nu volop het heft in handen, D'Haene strooide met voorzetten en Chevaliers vrijschop ging net over. Na twintig minuten zakte het tempo en Eupen profiteerde daarvan om via Molina de 1-2 te scoren na een stilstaande fase. Beide teams gingen nu op zoek naar een doelpunt maar de bedrijvige Ajagun bereikte met zijn assists niet altijd de beoogde medemaat. Abdul probeerde het dan maar een kopbal maar de Eupense keeper liet zich niet verrassen. Chevalier schudde nog een leuke lob uit zijn schoenen en een Eupens doelpunt werd nog afgekeurd door een tussenkomst van de VAR en zo gingen we rusten met 1-2, helaas zonder Mboyo die net voor de rust gekwetst vervangen werd door Ouali.

Al in de eerste minuut van de tweede periode kreeg KVK een nieuwe klap te verwerken. Hines-Ike duwde Fall net buiten de grote rechthoek maar de scheids legde de bal toch op de stip. Luis Garcia zette de elfmeter feilloos om : 1-3. De Kerels bleven zoeken naar openingen maar de Eupense defensie stond goed georganiseerd te voetballen. Ajagun probeerde het vanop afstand zonder succes en De Boeck bracht Ezekiel in plaats van De Sart. Ouali trapte nog eens naast, maar de beste kans was voor Stojanovic wiens kopbal uitstekend gered werd door Van Crombrugge. Eupen gooide de match op slot en via Lazare was het nog dicht bij de 1-4 maar de score zou uiteindelijk niet meer veranderen.

Door de nederlaag blijven we thuis achter met 1 op 12. Komende zaterdag trekken we naar Daknam voor de confrontatie met Lokeren. Meteen een kans om onze uitstekende uitreputatie nog wat kracht bij te zetten. 

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Mboyo (43' Ouali), Ajagun, Chevalier, Stojanovic (79' Rolland), Hines-Ike, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart (60' Ezekiel), D'Haene

AS Eupen speelde met Van Crombruggen, Thierry, Luis Garcia, Marreh, Toyokawa (89' Pollet), Gnaka, Bushiri, Morteze, Ocansey (71' Blondelle), Molina, Fall (79' Laurent)

Doelpunten : 3' Pouraliganji (0-1), 6' Stojanovic (1-1), 24' Molina (1-2), 46' Luis Garcia (pen) (1-3)
Geel: Ajagun, Ocansey, Luis Garcia, Hines-Ike