Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 24
0
0
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KAS Eupen

Kerels raken niet voorbij Panda's

Matchreport

Na de zege op Moeskroen wijzigde trainer De Boeck zijn ploeg op één plaats. Christophe Lepoint, die inviel afgelopen dinsdag, verscheen in de basis en daardoor verhuisde Stijn De Smet naar de bank. Eupen dat als voorlaatste aan de partij begon, sprokkelde dit seizoen nog maar drie punten op verplaatsing in elf uitwedstrijden. Het was bijna tien jaar geleden dat KVK de poort naar eerste klasse open duwde na een zege tegen de Oostkantonners.

Beste kansen vooor KVK in eerste helft

De partij begon op een hoog tempo met twee ploegen die volop voor de zege gingen. Een voorzet van D’haene ging via een Eupense verdediger in de handen van Van Crombruggen en de poging van Perbet was iets te voorzichtig om echt gevaarlijk te zijn. Op de 9de minuut kreeg Chevalier de bal op een schoteltje aangeboden door Ouali, maar Teddy, op zoek naar het shirt van de Gouden Stier, knalde over. Aan de overzijde moest Kaminski zich alert tonen op een poging van Schouterden. Thomas pakte uit met een prima parade. De wedstrijd viel wat stil tot Ouali op het halfuur een een-twee opzette met Perbet en maar net over knalde. Een perfecte hoekschop van Chevalier werd door Makarenko naast doel gekopt, Lepoint kwam een been te kort om een volley van D’haene in doel te verlengen.

Bal gered van de lijn

Geen wissels aan de rust bij de Kerels die nu richting spionkop speelden. Opnieuw kozen ze volop voor het offensief maar het liep minder vlot dan de voorbije weken. Een vrijschop van Chevalier week wel af, maar kon de Eupense keeper niet verschalken. In minuut 56 had de 1-0 op het bord kunnen staan toen Perbet een assist van Chevalier in de verste hoek kon deviëren maar Schouterden redde nog op de lijn. Makarenko zag een listig balletje in hoekschop verdwijnen. Aan de overkant was er enkel een lob van Garcia te vermelden, maar de bal keilde over. Het regende ondertussen gele kaarten aan beide kanten waaronder eentje voor Van Crombrugge voor ellenlang tijdrekken, maar de score zou niet meer veranderen. 

Komende dinsdag wacht Genk in de heenwedstrijd van de beker, zaterdag trekt KVK naar Sint-Truiden.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Rougeaux, Chevalier, Van der Bruggen, Lepoint, Ouali ('85 Papazoglou), D’haene en Perbet (’70 Azouni) Bank: Bruzzese, De Smet, Ajagun, Paapazoglou, Stojanovic, Ivanof, Azouni, Verboom, Attal

AS Eupen speelde met Van Crombrugge, Loties, Mulumba, Koné, Leye, Garcia, Schouterden, Blondelle, Tirpan, Ocansey ('85 Gnaka) en Valiente
Bank: Niasse, Diagne, Amani, Montes, Raspentino, Gnaka en George

Geel: Mulumba, D’haene, Valiente, Luis Garcia, Lepoint, Tirpan, Van der Bruggen, Van Crombruggen
Goals: -
Toeschouwers: 7356

Reacties na KV Kortrijk - Eupen