Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 4
3
3
Competition type: Play offs 2016-2017

KAS Eupen

Sarr schenkt Veekaa met wereldgoal een punt tegen Eupen

Matchreport

Vanavond stond in POII de clash tussen KV Kortrijk en KAS Eupen op het programma. Bij KVK kwamen met Sarr, Rougeaux, Chevalier en Kagé vier nieuwe namen in de ploeg. Scheidsrechter van deze confrontatie was de heer Wim Smet

Veekaa was in de zevende minuut meteen op achtervolgen aangewezen. Sylla haalde met een knappe actie de achterlijn en Ocansey plaatste de 0-1 op het scorebord. Niet veel later was ook de dubbele voorsprong een feit. Onyekuru nam een afvallende bal op de slof en liet Kaminski kansloos. Veekaa bleef na deze stevige opdoffer niet bij de pakken zitten. Kage werd in de zestien foutief neergehaald en scheidsrechter Wim Smet wees naar de stip. Stijn De Smet zette de elfmeter koelbloedig om.

Match in evenwicht

VK kreeg na de aansluitingstreffer meer vat op de partij en in de 30e minuut stonden de bordjes bijna terug gelijk. Na een mooi een-tweetje tussen Kagé en Mercier schoot die laatste maar net over. Tien minuten voor de rust was het wel opletten geblazen. Kaminski voorkwam met een goede save de 1-3. Daarna ging het tempo wat liggen en zo gingen we met een 1-2 achterstand voor de Veekaa de rust in.

Garcia met de 1-3

Veekaa begon gretig aan de tweede helft. Na een hoekschop schoot Rougeaux in een warrige fase van dichtbij naast. Dat luidde het begin in van een rood-witte aanvalsgolf. Eerst verraste Sarr bijna Eupen-doelman Van Combrugge, daarna was het de beurt aan Chevalier. Veekaa bepaalde het tempo, maar het leer wilde er niet voor de tweede keer in. Aan de overkant lukte dat wel. Een voorzet van Ocansey werd door Garcia in doel getrapt.

Sarr met wereldgoal

In het slot van de partij was het dan toch een tweede keer raak voor KVK: Totovytskyi omspeelde doelman Van Crombrugge en schoot de 2-3 in een leeg doel binnen. Veekaa zette in de slotminuten alles op alles en dan zag Sarr zijn moment gekomen. Met een geweldig afstandsschot maakte hij in de slotseconden de gelijkmaker. Een wereldgoal pur sang. Zo namen beide ploegen tevreden met een punt.

KV Kortrijk                         3

KAS Eupen                         3

KV Kortrijk: Kaminski, Goutas, De Smet, Chevalier, Kage (72’ Saadi), Rougeaux, Mercier (35’ Totovytskyi), Rolland, D’Haene, Van Loo (31’ Ouali), Sarr

Doelpunten: 9’ Ocansey 0-1, 13’ Onyekuru 0-2, 17’ De Smet (pen.) 1-2, 74’ Garcia 1-3, 90’ Totovytsktyi, 94’ Sarr 3-3

Geel: Rolland, D’Haene, Sarr