Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 12
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KAS Eupen

Kerels raken niet voorbij Eupen

Matchreport

Na het gelijkspel in Oostende, met de late tegengoal in de slotseconde, wou de Veekaa thuis tegen Eupen revanche na de opdoffer van vrijdag. Joaozinho, aan de kust nog goed voor een schitterende assist bij de goal van Ouali, was er omwille van een blessure niet bij. Daardoor kwam Van Loo voor het eerst aan de aftrap en verzamelde hij zijn eerste speelminuten van het seizoen.

De Kerels, die nog niet verloren op eigen veld, begonnen ietwat afwachten aan de partij tegen een goed georganiseerde tegenstander. Eupen stak de eerste keer serieus de neus aan het venster maar de poging van Diallo werd door Verstraete nog van de lijn gekeerd, een poging die door de 37 moedige bezoekende fans (die heen & terug samen ongeveer 450 kilometer zouden reizen voor deze partij) gesmaakt werd. Op het kwartier ging een schot van Rolland naast, het sein voor de Kerels om ietwat aanvallender te gaan denken. Dat resulteerde uiteindelijk in de 1-0 op de 20ste minuut. Een schot van Ouali belandde via Saadi en Van Crombrugge in de voeten van Rolland die koelbloedig afwerkte. Ei zo na was het kort daarop 2-0 toen Saadi een heerlijk vluchtschot trapte dat maar net naast ging. Het doelpunt viel bijna aan de overkant toen de Eupense topschutter Onyekuru alleen op Kaminski mocht afgaan maar naast besloot. 1-0 aan de rust.

De tweede helft was nog maar zeven minuten oud of de bezoekers kwamen langszij. Na een aanval met nogal wat tussenstations kwam de bal bij Garcia die Kaminski kon verslaan. De Veekaa was niet van slag en Ouali, de beste Kerel op het veld, trapte stevig naar doel maar zag zijn bal over het doel verdwijnen. De Mets en Rolland werden vervangen door Mercier en Veldwijk (eerste competitieminuten voor Lars!) en in de slotfase werd Sarr ook nog ingebracht maar de score zou niet meer veranderen, al beleefden de bezoekers nog bange laatste minuten zeker toen Sarr met enkele staalharde kopballen uitpakte die ofwel naast gingen ofwel door de Eupense keeper werden gered. Ook een schitterende omhaal van Kage belandde nog over doel. Aan de overzijde kwamen we nog goed weg toen een Eupense knal nog op de lat uiteenspatte.

1-1 dus en dat betekende dat de Veekaa maar één wedstrijd van zijn laatste vier partijen verloor maar slechts drie punten haalde. De druk op de wedstrijd in Moeskroen is daardoor wat hoger, wil de Veekaa de voeling met de top zes niet verliezen. De match op Le Cannonier wordt zondag gespeeld om 20u. Supporters op post voor de dichtste verplaatsing van het seizoen!

KVK speelde met Kaminski, Metanire, Gigot, Van Loo (’86 Sarr), Verstraete, Pavlovic, Kage, De Mets (’68 Mercier), Rolland (’75 Veldwijk), Saadi en Ouali

Geel : De Mets & Van Loo
Rood : -
Toeschouwers : 4005

DIGEST 2016-2017

Goals
Saadi 8, Kage 5, Mercier 2, Totovitskyi 2, Ouali 2, Gigot 2, Rolland 1

Assists
Kage 5, De Smet 3, Mercier 2, Totovitskyi 2, Rolland 1, Métanire 1, Ouali 1, Goutas 1, Joaozinho 1

Gele kaarten
Rolland 5, Verstraete 3, Joazinho 2, Métanire 2, Kaminski 2, Gigot 2, Kage 2, Mercier 1, De Smet 1, Totovitskiy 1, Sarr 1, De Mets 1, Van Loo 1

Rode kaarten
Rolland 1 (2x geel)

Speelminuten
Kaminski 1080 - Metanire 1080 - Verstraete 1068 - Joaozinho 980 - Rolland 964 - Kage 925 - Gigot 900 - Saadi 825 - Pavlovic 708 - Mercier 545 – Ouali 499 - De Smet 403 - Totovitskyi 397 – Goutas 360 – De Mets 351 - Papazoglou 253 - Barbaric 180 - D’Haene 144 - Sarr 128 – Van Loo 86 – Veldwijk 15 - Rougeaux 13 - Boyer 8

Kerels van de week
Ouali (T Gent) - Kagé (U Anderlecht) - Mercier (U Mechelen) - Saadi (T Club Brugge) - Kage (U STVV) – Saadi (T Westerlo) – Saadi (U Zulte-W) – Totovitskyi (T Genk) – Kaminski (U Lokeren) – Kage (T Standard) – Verstraete (U Oostende) - Ouali (T Eupen)

Kerel van de maand
speeldag 1-4 : Saadi
speeldag 5-8 : Saadi