Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 17
0
2
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KAA Gent

Buffalo's te sterk voor de Kerels

Matchreport

Na de hoopvolle prestatie op Anderlecht ontving KVK in eigen vesting AA Gent dat met Kaminski, Kums en Dejaegere met drie ex-Kerels begon. Coach Vanderhaeghe van zijn kant recupereerde Kagelmacher na blessure en dropte Rolland in de basis. Daardoor verhuisden Golubovic en Batsula naar de bank. Daar zat ook Selemani voor het eerst dit seizoen.

Flits van Bezus goed voor 0-1

Onder een temperatuur die flirtte met het vriespunt zorgde de affiche toch voor een goed gevuld Guldensporenstadion. De bezoekers, die sinds donderdag zeker zijn van Europees voetbal na Nieuwjaar kwamen het best uit de startblokken en scoorden ook de 0-1 net voor het kwartier. Bezus baande zich een weg door het strafschopgebied en klopte Jakubech met een stifter die traag over de doellijn hobbelde.

De Kerels hadden het moeilijk en Azouni kwam goed weg met geel bij een fout op Kums, terwijl Odidja alweer voor Gents gevaar zorgde. KVK kon enkel dreigen met een gekraakt schot van Azouni dat werd afgeblokt. Larry schoot ook nog eens de rebound na een poging van Ocansey over. Een scrimmage voor het doel van Kaminski eindigde in een hoekschop voor de Kerels waaruit geen gevaar uit voort sproot.

Moedige Kerels toch onderuit

De Kerels openden met meer vuur de tweede periode en dat leverde al snel kansen op. Eerst was er een kopbal van Ocansey die naast ging, de reuzenkans voor Kagelmacher werd door Plastun nog van de lijn gehaald. Toen Kovacevic Kvilitaia echter onderuit haalde, wees scheids Verboomen naar de stip. Odidja zette de elfmeter feilloos om : 0-2.

Vanderhaeghe bracht met Van Der Bruggen, Lepoint en Selemani drie nieuwe krachten in en het was Faiz die Mboyo bijna op weg zette naar de 1-2 maar Kaminski redde knap. Aan de overkant was Kvilitaia na een soloactie dicht bij de derde Gentse goal maar Jakubech stond paraat. De moedige thuisploeg bleef zwoegen voor de eerredder maar vond die uiteindelijk niet, ook al verscheen Mboyo nog eens alleen voor doel, hij besloot naast. Zo won Gent met 0-2 in Kortrijk.

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Mboyo, Tuta, Kage (68’ Lepoint), Kagelmacher, De Sart, D'Haene, Azouni, Rolland (66’ Van Der Bruggen), Kovacevic, Ocansey (61’ Selemani)
Bank: De Man, Van Der Bruggen, Hornby, Lepoint, Batsula, Lepoint, Golubovic

KAA Gent speelde met Kaminski, Plastun, Depoitre, Ngadeu (87' Lustig), Odidja (76’ Verstraete), Bezus (74’ David), Kvilitaia, Kums, Asare, Castro-Montes, Dejaegere Bank: Cooosemans, Verstraete, Yaremchuk, Doompé, Mohammadi, Lustig, David

Goals : 13’ Bezus (0-1), 62’ Odidja (0-2) (pen)
Geel : Azouni, Bezus, Kums, Castro-Montes, Tuta

AA Gent kwam met 0-2 winnen