Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 23
1
2
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KAA Gent

Buffalo's kloppen Kerels met 1-2

Matchreport

Na de onterechte nederlaag op Standard zocht KVK eerherstel in de thuiswedstrijd tegen AA Gent. Coach Vanderhaeghe die het seizoen bij onze tegenstander begon, startte met dezelfde elf als vorige week op Standard. Bij de Buffalo’s kwamen met Kaminski, Dejaegere en Verstraete drie ex-Kerels aan de aftrap.

De Kerels startten furieus en al in de eerste minuut kreeg Avenatti een uitgelezen kans maar zijn poging week nog af op een Gents been. Het stadion stond meteen in lichterlaaie maar het enthousiasme was van korte duur omdat de bezoekers al scoorden bij de eerste tegenaanval. Dompé bracht David in stelling en de Canadees zette de 0-1 op het bord. KVK moest even bekomen van de vroege tegengoal, maar reageerde snel. Eerst zorgde Mboyo voor wat dreiging met een harde knal die over zeilde en bij de daaropvolgende poging stonden de bordjes terug gelijk door toedoen van opnieuw Ilombe. Hij verstuurde een verre voorzet en aan de tweede paal tikte Ouali binnen : 1-1.

De wedstrijd, gespeeld op een zwaar veld, was nu helemaal in evenwicht. De Kerels kregen wat corners waarmee ze te weinig aanvingen, aan de overkant ranselde Bruzzese een vrijschop uit zijn doel. Sébastien was ook bij de pinken bij een schot van Yaremchuk. Tien minuten voor de rust kwamen de rood-witten goed weg toen een poging van David de buitenkant van de paal streelde. Een afvallende bal bij een breed uitgesponnen Gentse aanval werd door Smith nog naast getrapt. We gingen rusten bij 1-1 nadat de toeschouwers ook nog een leuk dribbelnummer van Bruzzese mochten aanschouwen.

Dezelfde 22 spelers begonnen aan de tweede periode, het was KVK dat de eerste goeie kans kreeg in minuut 54. Mboyo kreeg alle tijd om een voorzet af te leveren voor Avenatti en Felipe knalde in één tijd op Kaminski. Een minuut later zat het opnieuw niet mee voor de Kerels toen Ouali knap werd aangespeeld door Mboyo maar dit keer lag de lat in de weg. Gent-coach Thorup bracht op korte tijd drie verse krachten in maar het gevaar bleef van de Kortrijkse kant komen. De bedrijvige Chevalier bracht na veel zwoegen de bal voor en De Sart kopte maar net naast. Tegen de gang van het spel in klom Gent terug op voorsprong. De Smet waagde zijn kans met een verre knal van net buiten de grote rechthoek en de bal verdween net onder de lat in doel : 1-2. De sfeer werd grimmig en er vielen flink wat gele kaarten maar de score zou niet meer veranderen.

Komende zaterdag is rode lantaarn Lokeren te gast. Aftrap om 20u. in het Guldensporenstadion.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Kumordzi, Kagelmacher, Mboyo, Chevalier, Van Der Bruggen (81’ Ezekiel), Avenatti (76’ Stojanovic), De Sart, Ouali (72’ Batsula) en D’Haene
Bank: De Smet, Stojanovic, Hines-Ike, Lepoint, Charisis, Batsula, Ezekiel en Golubovic

AA Gent speelde met Kaminski, Smith (66’ Bezus), Rosted, Plastun, Verstraete, Dejaegere, Dompé (66’ Chakvetadze), David, Yaremchuk (58’ Sorloth), De Smet en Derijck
Bank: Thoelen, Souquet, Chakvetadze, Sorloth, Bezus, Asare en Bronn

Goals: 4’ David (0-1), 15’ Ouali (1-1), 76’ De Smet (1-2)
Geel: Dejaegere, Azouni, Bezus, Kagelmacher, D’haene
Toeschouwers : 7738

Kerels gingen met 1-2 de boot in