Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

1/4e Finale
4
1
Competition type: Croky Cup 2017-2018

KAA Gent

Kerels wervelen naar halve finales Croky Cup

Matchreport

Bij KVK twee nieuwe gezichten in vergelijking met de competitiematch van zaterdag: Kagelmacher en de Smet kwamen in de plaats van Kovacevic en Perbet. Scheidsrechter Bart Vertenten leidde de cupmatch in goede banen.

De Kerels beleefden een droomstart. Na amper zes minuten stond de openingstreffer al op het bord. Rougeaux klom boven alles en iedereen en knikte de 1-0 tegen de netten. Lang kon KVK echter niet van zijn voorsprong profiteren. Een vrije trap van Gent vond Sylla en die buffelde de gelijkmaker binnen. Na de 1-1 gingen de Kerels op zoek naar een nieuwe voorsprong en dat loonde. Ouali kwam goed voor zijn man en tikte de voorzet van De Smet tegen de touwen.

Ouali tikt de 2-1 binnen

KVK bleef drukken. Eerst was het net niet voor Perbet, maar enkele minuten later was het wel raak voor Ajagun. Hij nam een afvallende bal vol op de slof en zijn schot belandde enig mooi in de kruising. Er hing zelfs nog een 4-1 in de lucht, maar Kalinic behoedde Gent voor erger.

 

Ajagun zorgde met een wereldgoal voor de 3-1

Het begin van de tweede helft kleurde blauw-wit. Eerste duwde Kaminski een knal van Dejaegere uit zijn kooi, niet veel later deed hij dat opnieuw op een poging van Sylla. De Kerels overleefden de Gentse storm en herstelden een halfuur voor affluiten het evenwicht. Coach Glen De Boeck gooide met Stojanovic nieuw offensief geweld in de ploeg. Dat bleek een gouden zet, want de ingevallen Kerel maakte er meteen 4-1 van.

Net na zijn invalbeurt maakt Stojanovic er 4-1 van

In het slotkwartier gaf Gent zich helemaal gewonnen en zo kwalifceerden de Kerels zich moeiteloos voor de halve finales van de Beker van België.

 

KVK speelde met Kaminski, Rougeaux, Kagelmacher, Kumordzi, D’Haene, Van der Bruggen, Ajagun (81’ Azouni), Makarenko, De Smet (71’ Stojanovic), Chevalier (88’ Perbet), Ouali

Doelpunten: 7’ Rougeaux 1-0, 8’ Sylla 1-1, 25’ Ouali 2-1, 40’ Ajagun 3-1, 78’ Stojanovic 4-1

KV Kortrijk - KAA Gent Anders bekeken