Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 11
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KAA Gent

Kerels vs Buffalo's : 1-1

Matchreport

De Kerels gingen tegen AA Gent op zoek naar hun eerste zege sinds lange tijd en coach Anastasiou gooide zijn elftal daarom toch wat door elkaar. Rougeaux vatte post in het centrum van de defensie naast Kovacevic, Attal speelde op de rechtsachter en voorin kreeg Perbet zijn eerste basisplaats. Bij de bezoekers stelde onze oud-coach Vanderhaeghe de ex-Kerels Gigot en Dejaegere op. Verstraete en Matton begonnen op de bank.

AA Gent nam het initiatief in het begin van de wedstrijd en dat leverde meteen veel balbezit en veldoverwicht op. De eerste echte goeie kans was dan ook voor Simon die na enkele dribbels kon uithalen en maar net naast de goal van Kaminski schoot.De Kerels hadden het niet onder de markt tegen een gretig Gent en konden zich moeilijk doorzetten. Na een goed kwartier was er dan toch de eerste dreiging van KVK toen Bronn zich in de Gentse defensie bijna verkeek op een bal maar de Kortrijkse aanvallers waren niet tijdig gevolgd. Het tempo bleef aan de lage kant. Milicevic knalde nog eens over, Bronn kopte over. Zes minuten voor de rust kregen de Kerels dan toch een eerste goeie kans, Chevalier zette goed door naar Perbet, die schoot, maar via een Gentse verdediger verdween de bal in corner. De druk van de Kerels nam toe en in de ene minuut van de blessuretijd kopte Kovacevic nog gemeten naar de hoek van het doel maar de bal werd nog voor de lijn weggehaald, in de rebound trapte D'Haene naast.

De tweede helft begon met dezelfde 22 acteurs op het natte veld. Toen Dejaegere de bal in de voeten werkte van Perbet kon hij op doel trappen maar zijn poging werd afgeblokt. Op het uur kwam Gent op voorsprong toen Gigot een diepe bal verstuurde richting Simon die het leer knap voorbij Kaminski werkte: 0-1. Anastasiou bracht Budkivskyi en Kage in, een wissel die snel loonde toen Herve de bal schitterend in de vlucht voorbij Kalinic kegelde op assist van Chevalier : 1-1. Heerlijke goal en dat bij de eerste baltoets van Kagé! Kort daarop was Kagé opnieuw betrokken bij een goeie kans maar Chevalier schoot de mooie assist net over. In een spannende slotfase kwamen de Kerels nog goed weg bij pogingen van Milicevic en Sylla maar de 1-1 zou op het bord blijven staan.

Woensdag trekken de Kerels naar Waasland-Beveren. Aftrap om 20.30u.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Kovacevic, Rougeaux, Ajagun, Chevalier, Van der Bruggen (71' Kagé), Verboom, Attal, D'Haene (86' Van Eenoo) en Perbet (71' Budkivskyi)

Goals : Simon (0-1), Kage (1-1)
Geel: Verboom, Van der Bruggen, Attal
Toeschouwers : 7664