Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 1
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KAA Gent

Billijk 1-1 gelijkspel tegen Gent

Matchreport

De Kerels openden de competitie met een thuismatch tegen AA Gent, altijd goed voor veel strijd. Coach Karim Belhocine kon geen beroep doen op de revaliderende Gertjan De Mets en Anthony Van Loo en startte met de elf die op de galamatch Samara partij gaven. De bezoekers, getraind door oud-KVK coach Hein Vanhaezebrouck kwamen aan de aftrap met de ex-Kerels Thomas Matton, Stefan Mitrovic, Sven Kums en Rami Gershon.

De studieronde duurde vrij lang en het was lang wachten op uitgesproken kansen. Ei zo na hielp ref Delferrière een handje door per ongeluk de bal de laten afwijken tot bij Ouali maar zijn voorzet kon beter. De goede bedoelingen bij beide ploegen leidden tot veel middenveldspel en de defensies zorgden ervoor dat alles goed op slot zat. Als Simon zich dan toch voorbij enkele verdedigers wurmde, liet hij zich simpelweg vallen in de grote rechthoek wat hem een terechte gele kaart opleverde. Net voorbij het halfuur mondde de eerste goede kans van de match het eerste doelpunt in. Een schitterende assist werd door Ouali achter het steunbeen in doel gewerkt en de goal van het weekend leverde zo de 1-0 op. Kort daarop zou Kagé weer goochelen met fantastische dribbels, die dit keer een corner opleverden. De reactie van Gent volgde snel met een bal van Nielsen op de lat.

De bezoekers kregen van de Kerels het initiatief in de tweede helft en al snel leidde dat tot de gelijkmaker toen Matton een corner van Milicevic tot bij Neto bracht die binnenkopte : 1-1. Papazoglou kwam beter in de match en was twee keer dicht bij een goal, maar zijn pogingen misten precisie. Gent gooide ex-topschutter Perbet in de strijd, terwijl Belhocine D’Haene inbracht in plaats van De Smet en Sarr ten nadele van een moegestreden Kagé. In de slotfase steeg de spanning maar dat mondde niet meer uit in veel kansen.

KVK speelde met Kaminski, Métanire, Barbaric, Pavlovic,Joaozinho, De Smet (’70 D’Haene), Verstraete, Kagé (79’ Sarr), Rolland, Ouali (86’ Saadi) en Papazoglou.

Toeschouwers : 7288
Goals : 31’ Ouali (1-0), 50’ Neto (1-1)
Geel : Joaozinho, Rolland, Verstraete

Overzicht 2016-2017
- Goals : Ouali 1
- Assists : Kagé 1
- Gele kaarten : Joaozinho 1, Rolland 1, Verstraete 1