Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Galamatch
1
2
Competition type: Oefenwedstrijd 2018-2019

FC Metz

Kerels verliezen in blessuretijd van FC Metz

Matchreport

Precies een week voor de start van de competitie ontving KVK op zijn fandag de Franse club FC Metz. Het team dat vorig seizoen nog in de Ligue 1 uitkwam zou voor de Kerels de op een na laatste test zijn om te zien of ze klaar waren voor de start van de nieuwe campagne komende zaterdag tegen Anderlecht.

Coach De Boeck koos in de eerste vriendschappelijke wedstrijd in het eigen Guldensporenstadion voor een 4-3-3 met een ruit in het middenveld. Van de nieuwkomers stond enkel Mboyo aan de aftrap. Bij de bezoekers, geleid door coach Antonetti, mocht Jans (ex-Waasland Beveren) in de basis starten. De wedstrijd begon uitstekend voor de Kerels want al in de 10de minuut zorgde voor Ouali voor de 1-0 toen hij goed anticipeerde op een terugspeelbal van Boye en doelman Oukidja omspeelde. KVK meteen op rozen en daarna hielden de Kerels makkelijk de controle over het spel. De warme temperatuur zorgde ervoor dat het tempo niet hoog lag en de kansen uitbleven. Chevalier toonde zich gretig met enkele snelle bewegingen en Azouni, dit seizoen met rugnummer 5, en D’Haene deelden enkele assists uit die echter niet tot kansen leidden. Aan de overzijde was N’Guette de gevaarlijkste man maar uitgespeelde kansen waren er niet. We kregen een partij die zich vooral op het middenveld afspeelde tot Mboyo, de bedrijvigste KVK’er, op het half uur toch de vrijstaande Chevalier bereikte die buitenkantje rechtervoet net over lobde. Metz zette daar enkel een schot van Cohade tegenover, maar het ging ongevaarlijk naast, Boulaya vond Kaminski op zijn weg. 1-0 bij de rust.

KVK begon de tweede helft met dezelfde elf en liet het initiatief aanvankelijk aan de bezoekers. Dat leverde al snel een schotje op van Diallo dat in hoekschop verdween. Metz verhoogde de druk onder impuls van een goed ingevallen Dossevi. Die zorgde net voor het uur voor de assist bij de gelijkmaker van N’Guette. Dossevi zette Kaminski ook nog eens aan het werk op een strak getrapte vrijschop. De Boeck bracht Kanu in voor Rolland maar de bezoekers bleven baas. De Kerels toonden veel inzet maar de kansen bleven voor Metz. Een kwartier voor tijd maakte het kwartet Rolland-Hoxha- Stojanovic-Touali nog haar opwachting maar verder dan een schot van Ouali dat voorlangs ging, kwam KVK niet meer. In de blessuretijd gingen de bezoekers nog met de volle buit lopen toen Dossevi een licht toegekende strafschop omzette en de eindscore vastlegde : 1-2.

Komende dinsdagavond sluiten de Kerels hun voorbereiding af met een verplaatsing naar KRC Harelbeke uit 2de Amateurs. De aftrap voor dit laatste oefengalop wordt gegeven om 19u. Bezoekende fans zijn welkom op deze streekderby.

DIGEST

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Mboyo (’78 Naderi), Ajagun (’78 Stojanovic), Chevalier (’78 Touali), Van Der Bruggen (’78 Hoxha), Lepoint, Rolland (’63 Kanu), Ouali en D’Haene
Bank: Bruzzese, Naderi, Kanu, Stojanovic, Hoxha, Touali, Ivanof, Jodts en Gantois

FC Metz speelde met Oukidja, Udoz, Fofana (’64 Jans), Gakpa, N’Guette (’73 Sabaly), Sunzu, Diallo (64’ Niane), Boye, Cohade (’46 Rivierez), Jans (’46 Dossevi), Boulaya (73’ Hein)
Bank: Bailliu, Rivierez, Dossevi, Diesch, Niane, Sabaly en Hein

Goals : 10' Ouali (1-0), 59' N'Guette (1-1), 90+3' Dossevi (1-2)
Geel: Kanu

KV Kortrijk - FC Metz 1-2