Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Galamatch
2
1
Competition type: Oefenwedstrijd 2016-2017

FC Krylia Sovetov Samara

Kerels kloppen Samara in laatste oefenpot met 2-1

Matchreport

De laatste test voor de competitiestart van komende weekend was een oefenpot tegen het Russische Samara. De club die vorig seizoen in de Russische competitie knap negende was geëindigd wordt geleid door het duo Frank Vercauteren-Hans Visser en besloot zijn trip door België met een bezoek aan het Guldensporenstadion. Onze fandag kreeg zo een topaffiche waarop flink wat volk af kwam.

De Kerels speelden een prima eerste helft met mooi voetbal en een pak kansen tot gevolg. Al na twee minuten kreeg nieuwkomer Joaozinho na een scrimmage een unieke mogelijkheid maar hij schoot over, één minuut later trapte Ouali voorlangs. De aanvalslust mondde uiteindelijk toch uit in een snel doelpunt toen De Smet in minuut zeven neergetrokken werd in de grote rechthoek en Kagé de penalty koelbloedig in doel schoot : 1-0. Hervé, heel vinnig als spelverdeler, verdubbelde op de 19de minuut de score toen De Smet hem een schitterende assist bezorgde. Onze Brusselse Kongolees aarzelde geen moment en besloot kurkdroog in doel : 2-0. Acht minuten voor de rust kon de score nog hoger opgelopen zijn toen De Smet op de Russische keeper besloot na een assist van Joaozinho. Kormienko schoot de enige bezoekende kans hoog over. 2-0 halfweg.

Dezelfde elf Kerels begonnen aan de tweede helft. De Smet kapte zich al snel vrij maar besloot naast. Vrij verrassend viel het doelpunt aan de overkant toen Chochiyev een penalty benutte. 2-1 na 50 minuten en Samara, met ex-Racing Genkspeler Nadson tussen de lijnen, terug in de match. Een slalom van Kagé zorgde kort daarop alweer voor gevaar. Aan de overkant was Kaminski bij de pinken bij een doorbrak van Bozchin. Thomas had bovendien een supersave in huis op een knal van Tkachev. De laatste kans was voor de ingevallen Saadi die bijna kan scoren op een prima assist van Metanire maar de stand bleef zoals ze was.

De Veekaa kende een goede generale repetitie en lijkt klaar voor de competitiestart van komende zondagavond wanneer AA Gent wordt bekampt.

KVK speelde met Kaminski, Verstraete, Pavlovic, De Smet (’86 D’Haene), Papazoglou (’70 Saadi), Kage, Metanire, Barbaric, Joaozinho (’75 Boyer), Rolland en Ouali.

Reactie Thomas Kaminski : We kenden een hele goeie maar zware voorbereiding. We blijven werken om steeds beter te worden. Met een compleet nieuwe verdediging blijft het soms wat zoeken, maar we vinden toch telkens een goeie oplossing. De communicatie met de verdedigers verloopt in het Frans en het Engels en ik vind toch dat we aan het groeien zijn op dat vlak. Nu komt de competitie en daar zien we allemaal naar uit. Zeker voor mij want ik speelde vorig jaar niet veel maar ik ervaar veel vertrouwen van de trainersstaf en dat doet deugd. Zo’n zege een week voor de competitiestart is alvast goed voor de moraal!

KV Kortrijk - Samara 2-1