Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 19
0
0
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

Club Brugge KV

Kerels houden nu ook kampioen Club in bedwang

Matchreport

Na het knappe gelijkspel op Racing Genk ontvingen de Kerels in eigen huis landskampioen Club Brugge. In een uitverkocht stadion startte coach Yves Vanderhaeghe met Hines-Ike in plaats van de geblesseerde Kumordzi, in de spits kreeg Chevalier de voorkeur op Ezekiel.

De regen gutste op het veld bij aanvang bij een temperatuur die dicht tegen het vriespunt aanleunde. We kregen een lange studieronde waarbij Club het meeste initiatief nam en het balbezit opeiste. De eerste kans, via Nakamba, was dan ook voor de bezoekers, maar zijn poging ging naast. De kopbal van Dennis na een vrijschop van Vormer belandde ook niet in het doelkader. De eerste kans voor de Kerels kwam er na balverlies van Denswil. Avenatti snoepte hem mooi de bal af en schoot op doel maar Horvath was bij de les. Dat kon ook gezegd worden van Kaminski die zich niet liet verrassen door een bal van Vormer. Thomas had ook een supersave in huis op een poging van Rits, maar de bal verdween via de paal in corner. 0-0 bij de rust na een evenwichtige eerste helft.

Dezelfde 22 spelers begonnen aan de tweede helft en het waren de Kerels die meteen naar voren trokken. Een voorzet van Chevalier werd door Mitrovic weggewerkt en na een snelle counter mocht Teddy alleen op doel af maar zijn poging keilde ver naast. Ook Avenatti ging zijn kans maar zijn poging week nog af op het been van Mechele waarbij Horvath bijna in de problemen kwam, maar hij pakte uit met een knappe reflex. KVK drukte meer en meer zijn stempel en Chevalier probeerde het vanuit een scherpe hoek maar opnieuw stond de Brugse keeper paraat. Net toen de Kerels leken te scoren, kregen de bezoekers drie goeie kansen op rij. Eerst besloot Vanaken oog in oog met Kaminski op onze doelman, Openda besloot via een Kortrijks been op de lat en het doelpunt van Dennis werd na raadpleging van de VAR afgekeurd. Vanderhaeghe verving zijn spitsenduo Chevalier-Avenatti door Mboyo-Ezekiel en KVK verhoogde de druk. In een spannende slotfase waren zowel Rolland als D’Haene bij de winninggoal maar tweemaal zat er nog een Brugs been tussen.

0-0 tegen de uittredende kampioen dus en KVK kan zich nu helemaal voorbereiden op de belangrijke kwartfinale in de beker van woensdag in en tegen KV Mechelen.

DIGEST

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Chevalier (69’ Ezekiel) , Hines-Ike, Van Der Bruggen, Avenatti (73’ Mboyo), De Sart, Rolland, Batsula en D’Haene
Bank: Bruzzese, Mboyo, Ajagun, Lepoint, Charisis, Ouali, Ezekiel en Golubovic

Club Brugge speelde met Horvath, Mitrovic, Nakamba (65’ Openda), Vanaken (86’ Schrijvers), Moraes, Denswil, Vormer, Rits, Dennis, Mechele en Mata (83’ Ngonge)
Bank : Letica, Peres, Schrijvers, Cools, Ngonge, Openda en Baiye

Goals : -
Geel: Rolland, Denswil, Avenatti, Azouni, Openda, Vormer, Kagelmacher, Van Der Bruggen
Toeschouwers : 9127

Kerels spelen draw tegen FCB

KV Kortrijk - Club Brugge anders bekeken