Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 4
1
2
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

Club Brugge KV

Thuisnederlaag tegen Club Brugge ondanks sterke partij

Matchreport

Zondagavond stond met KV Kortrijk – Club Brugge de eerste West-Vlaamse derby in het Guldensporenstadion op het programma. Na de zege tegen Eupen zag coach Yannis Anastasiou weinig redenen om te wisselen. Alleen Jovan Stojanovic kwam in de ploeg. Idir Ouali nam plaats op de bank. Scheidsrechter van dé topper op de 4e speeldag was de heer Sebastien Delferière.

Chevalier liet er geen gras over groeien. Na nog geen twee minuten spelen tekende hij voor de eerste doelkans. De Fransman knalde naar de korte hoek, Horvath duwde zijn poging in hoekschap. Niet veel later ging een tweede poging van Teddy enkele meters over. KVK controleerde, maar tegen de gang van het spel kwam blauw-zwart op voorsprong. Na handspel van Kumordzi in de zestien zette Vossen de elfmeter feilloos om.

Kans na kans voor KVK

Het antwoord van de Kerels niet lang op zich wachten. Een hoekschop van Stojanovic belandde op het hoofd van Kovacevic. Die knikte het leer net naast de paal. Dat Kovacevic heerst in het luchtruim, werd enkele minuten later opnieuw duidelijk. Deze keer behoedde Horvath Club Brugge van de gelijkmaker. Veekaa bleef voetballen met drang voor. Op het halfuur probeerde Verboom het met een lange streep, maar opnieuw stond Horvath pal. Zo gingen de Kerels – ondanks een beresterke eerste helft – met een 0-1 achterstand de rust in.

Veekaa zoekt aansluitingstreffer

Blauw-zwart kwam met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer. Eerst vergat Diaby te scoren, maar op aangeven van Refaelov scoorde hij dan toch de 0-2. Daarna namen de Kerels opnieuw het commando over. Eerst nam Stojanovic Horvath onder vuur, daarna was het de beurt aan Ajagun. KVK zette alles op alles en met Kage werd een verse aanvallende kracht op het veld gestuurd. De Smet mocht gaan rusten.

Stojanovic met z’n tweede

Met nog iets meer dan 20 minuten op de klok zette Stojanovic het Guldensporenstadion in vuur en vlam. Hij gleed de aansluitingstreffer knap voorbij Horvath in doel. Meteen het tweede doelpunt van Stojanovic in dit prille seizoensbegin. De Kerels gingen daarna steevaast op zoek naar de gelijkmaker. Chevalier was nog het dichtst bij de 2-2, maar scoren lukte niet meer. Zo verloren de Kerels ondanks een sterke partij met 1-2 van Club Brugge.

KV Kortrijk         1

Club Brugge       2

KV Kortrijk: Kaminski, Van Loo (73’ Kagelmacher), Kovacevic, Kumordzi, Verboom, Ajagun, Van der Bruggen, Stojanovic (83’ Budkivskyi), De Smet (60’ Kage), Lepoint, Chevalier

Doelpunten: 11’ Vossen (pen.) 0-1, 48’ Diaby 0-2, 68’ Stojanovic 1-2