Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 21
1
0
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

Cercle Brugge

Kagelmacher bezorgt Kerels belangrijke driepunter

Matchreport

Een uitzege op Union in de beker en een uitzege bij Eupen in de competitie. Dat was het rapport van onze Kerels voor de thuiswedstrijd tegen Cercle. In Eupen zorgden Ezekiel en Selemani voor de verlossende drie punten en dat geeft vertrouwen. Vanderhaeghe besliste dan ook om Selemani aan de aftrap te brengen, net als Ezekiel. Beide spelers zijn relatief nieuw in de basis maar doen het prima.

Evenwichtige eerste helft

Onze Kerels namen een goede start in het thuisduel tegen Cercle. Selemani was de man bij KVK. Hij was met enkele goede dribbels en acties een gesel voor de verdediging van de bezoekers. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ook Cercle enkele goede kansen via Foster en Peeters. Halfweg de eerste helft was de grootste kans voor KVK. Ezekiel speelde Ocansey vrij die een goede voorzet in huis had maar Peeters werkte de bal in extremis weg. Nadien kregen de bezoekers nog een grote kans op de 0-1 via Foster maar die vertrok vanuit buitenspel. 

Iets meer spektakel na de rust

De Kerels kwamen met goede moed uit de kleedkamers en dat uitte zich meteen in kansen. Onder meer Golubovic en een goede voorzet van D’Haene zorgden meteen voor het eerste gevaar. In de 66steminuut kopte De Sart een goede voorzet van D’Haene nipt naast. Toch kwam de eerste treffer niet van een Kortrijkse voet. Cercle zorgde via Peeters voor de 0-1, maar die werd terecht afgekeurd voor buitenspel. 

In de 80steminuut zorgde Gary Kagelmacher voor de verlossende en verdiende voorsprong voor onze Kerels. Een voorzet vanop links van Selemani kwam perfect voor de linker van Kagelmacher die in doel besloot. Hassan raakte de bal nog maar was niet meer in staat om het leer uit zijn doel te houden. Na de 1-0 forceerde KVK nog enkele kansen via de pas ingevallen Stojanovic maar scoren lukte niet meer. Onze Kerels winnen verdiend en pakken zo hun derde zege op een rij.

KVK speelde met Jakubech, Golubovic, Kagelmacher, Azouni, Van Der Bruggen, De Sart, D’Haene, Tuta, Ezekiel (81’ Stojanovic), Ocansey (73’ Ajagun), Selemani (90’ Hines-Ike).
Bank: Deman, Hines-Ike, Ajagun, Hornby, Kage, Stojanovic, Verkerken, Kovacevic.

Goals: 80’ Kagelmacher
Geel: 60’ De Sart, 71’ Ezekiel

Cercle speelde met Hassan, Ueda, Peeters, De Belder (73’ Somers), Foster, Panzo (83’ Hazard), Coulibaly, Hoggas, Dabila, Gory, Donsah.
Bank: Hubert, Hazard, Dekuyper, Bassong, Cassaert, Carre, Somers.

Goals:

Geel: 16’ Foster, 71’ Dabila, 77’ Ueda, 89’ Hazard

Kagelmacher verlost de Kerels