Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Guldensporenstadion

KV Kortrijk

Speeldag 28
2
1
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

Cercle Brugge

KVK in spannende slotfase voorbij Cercle : 2-1

Matchreport

Na het doelpuntenfestival in het Waasland wou coach Vanderhaeghe ook thuis nog eens de supporters verwennen. Dat moest dan maar gebeuren in de derby tegen Cercle dat al uit zijn laatste 8 partijen maar 3 punten pakte. Het elftal dat vorig weekend met 2-6 won, kwam aan de aftrap. Alleen de geschorste Van Der Bruggen werd vervangen door Avenatti.

De Bruggelingen begonnen het best aan de partij. Eerst schoot Hazard een voorzet van Tormin nog naast maar bij de tweede groen-zwarte poging stond het al 0-1. Etienne vond de rijzige Delacourt en die kopte de Brugse voorsprong al na tien minuten op het scorebord. De Kerels waren niet aangeslagen en reageerden snel. D’Haene bracht de bal goed voor doel in de grote rechthoek waar Ezekiel Cercle-doelman Nardi tot een uitstekende parade dwong. Avenatti dreigde tweemaal maar eerst ging zijn kopbal in de handen van de bezoekende goalie, zijn volgende poging ging ver naast. De Kerels voerden de druk op en via een gevaarlijke vrijschop van De Sart kwamen ze bijna gelijk maar Nardi redde onorthodox, ook een tweede vrije trap van Julien werd gepareerd door de groen-zwarte keeper. Cercle bleef echter op de counter loeren en de ingevallen Cardona pegelde een gevaarlijke bal voorlangs. Het liet ook nog eens de 0-2 liggen toen Tormin, oog in oog met Bruzzese, niet in doel kon verlengen. We gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

De tweede periode was nog maar net afgetrapt of de bezoekers kregen alweer een nieuwe mogelijkheid, maar Cardona verprutste de kans al was Kumordzi alert door de bal in hoekschop te verwerken. De Kortrijkse motor sputterde en Vanderhaeghe hoopte met de inbreng van Chevalier daar verandering in te brengen en dat lukte ook. Teddy bracht meer snelheid en diepgang en stond ook een eerste keer zelf aan het kanon maar het been van Delacourt verhinderde de gelijkmaker. In minuut 80 kwam de gelijkmaker er dan toch toen uitgerekend Chevalier de bal op het hoofd van Avenatti schilderde die knap binnenkopte : 1-1. Die combinatie zorgde uiteindelijk ook voor de late 2-1 in een zinderende slotfase. Een heerlijke solo van Chevalier werd overgenomen door D'Haene die de perfecte assist afleverde voor Avenatti die opnieuw met het hoofd scoorde : 2-1 en de Kerels definitief op rozen!

KVK klimt door de zege naar 40 punten en springt zo over Charleroi naar de 8ste plaats. PO1 blijft zo mogelijk!
Op zondag 10 maart trekken we naar Anderlecht voor de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie. Aftrap om 18u.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Koita (78’ Lepoint), Kumordzi, Ezekiel (57’ Chevalier), Avenatti, Charisis, Stojanovic, De Sart, D’Haene, Golubovic, Rolland (70’ Charisis) en Kagelmacher
Bank: Pereira, Batsula, Charisis, Hines-Ike, Azouni, Lepoint en Chevalier

Cercle Brugge speelde met Nardi, Palun, Marega, Delacourt, Etienne, Traoré (69’ Lusamba), Mercier, Bongiovanni, Hazard (21’ Cardona), Bruno en Tormin (74’ Decostere)
Bank: Van Damme, Gakpé, De Belder, Cardona, Ueda, Decostere en Lusamba

Goals: 10’ Delacourt (0-1), 80’ Avenatti (1-1), 89' Avenatti (2-1)
Geel: Tormin, Palun, Rolland, Golubovic, De Sart
Toeschouwers: 6542

KVK 2 - Cercle 1