Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

KV Kortrijk 4de op de Schools Cup

Nieuws

Vorige zaterdag 26 mei vond in het Daknamstadion van Sporting Lokeren de Pro League Schools Cup plaats, een scholentornooi waarop 20 teams met elkaar de strijd aangingen maar waar plezier en sportiviteit centraal stonden.

Ook KV Kortrijk nam deel aan dit bekertornooi. Vrije basisschool De Gulleboom uit Gullegem won het tornooi in Kortrijk en zij mochten dus KVK afvaardigen in Lokeren. ’s Morgens vroeg vertrokken een 10-tal spelertjes, ouders en leerkrachten met de spelersbus van KVK richting Daknam. Daar namen ze het op tegen KV Oostende, KSV Roeselare, KRC Genk en Sporting Charleroi.

Nadat ze de poule wonnen, mochten ze het in de halve finale opnemen tegen Sint-Truiden. KV Kortrijk verloor deze halve finale en Sint-Truiden werd de uiteindelijke winnaar van het tornooi. Met een vierde plaats op 20 ploegen mogen de leerlingen van De Gulleboom heel trots zijn op hun prestatie. Ze hebben de kleuren van KV Kortrijk schitterend vertegenwoordigd!

De Schools Cup is een initiatief van de Pro League+, de sociale pijler van de Pro League, en de professionele voetbalclubs. Het tornooi bood jongens en meisjes uit het vijfde en zesde jaar van de lagere school de kans hun favoriete sport één dag te beleven zoals echte profs: spelen in de outfits van hun favoriete team, gebruik maken van de infrastructuur van een topclub en in het stadion de sfeer van een profwedstrijd beleven. Het werd een dag om nooit te vergeten in een sfeer van ontspanning en fair play.

Schools Cup 2018