Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Schiervelde Schiervelde

KSV Roeselare

Speeldag 5
2
3
Competition type: Play offs 2016-2017

KV Kortrijk

Veekaa wint doelpuntenrijk duel op Schiervelde

Matchreport

Vanavond was het derby-time in POII. Veekaa maakte de korte verplaatsing naar KSV Roeselare. Coach Karim Belhocine voerde drie wissels door in vergelijking met zaterdag: Van der Bruggen kwam terug na schorsing, ook Totovitskyi en Ouali maakten hun rentree in de basiself. Scheidsrechter Luc Wouters leidde de wedstrijd in goede banen.

De eerste goede kans was voor de Veekaa. Na een misverstand tussen Schmisser en Biebauw kon Totovytskyi vrij op doel koppen, maar de Oekraïense middenvelder knikte naast. Niet veel later besloot ook Chevalier naast doel. Voor Roeselare was het wel meteen raak. KVK-huurling Lukas Van Eenoo plaatste de bal enig mooi naast Kaminski in doel. De thuisploeg bepaalde het tempo, maar in de 20e minuut was de gelijkmaker een feit. Rolland vond De Smet met een prachtige assist. Die liet de kans niet liggen en lobde de bal heerlijk over Biebauw in doel.

Smetje on fire

Veekaa onder stoom en op het halfuur stond het zowaar al 1-2. Ouali lepelde het leer heerlijk richting De Smet en die maakte z’n tweede van de avond. Het slotkwartier in de eerste helft was voor Roeselare. Eerste miste Brouwers oog in oog met Kaminski, daarna was het de beurt aan Goodwin. Zo ging Veeka met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in.

Chevalier dichtbij wereldgoal

De tweede helft begon slordig. Beide ploegen morsten met kansen. In de 56e minuut illustreerde Van Eenoo nogmaals zijn uitstekende traptechniek Zijn vrije trap belandde in de voeten van Goodwin, maar die knalde de bal onbegrijpelijk over doel. Halfweg de tweede periode toonde Chevalier zijn klasse. Vanaf de middellijn passeerde hij alles en iedereen. Ook Biebauw, maar de Fransman zag zijn wereldgoal uitspatten op de lat. Twintig minuten voor tijd werd een moegestreden De Smet vervangen door Stojanovic.

Totovytskyi doet het

 In het slotkwartier zette de thuisploeg alles op alles en dat loonde. Lukas Van Eenoo – alweer hij – verschalkte Kaminski met een knappe deviatie in doel. Ei zo na werd het nog 3-2, maar Kaminski bracht redding; In de slotminuut bracht Totovytsktyi de meegereisde supporters in extase. Hij klom boven zijn bewaker en schonk KVK alsnog de drie punten op Schiervelde.

KSV Roeselare                 2

KV Kortrijk                         3

KV Kortrijk: Kaminski, Goutas, De Smet (71’ Stojanovic), Chevalier (82’ Saadi), Van der Bruggen, Rougeaux, Rolland (61’ Kovacevic), Ouali, Totovytskyi, D’Haene, Sarr

Doelpunten: 11’ Van Eenoo 1-0, 20’ De Smet 1-1, 30’ De Smet 1-2, 83’ Van Eenoo, 89’ Totovytskyi 2-3

Geel: Van der Bruggen