Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Forestierstadion

KRC Harelbeke

1/16e Finale
0
1
Competition type: Croky Cup 2018-2019

KV Kortrijk

Eerste bekerhorde genomen : 0-1 in Harelbeke

Matchreport

KVK trok na de deugddoende zege in Waregem richting Harelbeke voor hun eerste bekerwedstrijd van het seizoen. De Ratjes, die uitkomen in 2de Amateurs, ontvingen de Kerels in een sfeervol Forestierstadion. Golubovic kreeg van coach De Boeck zijn eerste basisplaats van het seizoen.

Het volgelopen bezoekersvak, waarvan veel supporters met de fiets waren gekomen, zag hoe de Kerels het initiatief onmiddellijk in handen namen. Ezekiel zette goed voor maar niemand kon bij de bal en de poging van Golubovic verdween in corner. Ajagun pakte uit met een plaatsbal maar de thuisgoalie was alert. KVK had het meeste balbezit en dwong wat hoekschoppen af maar de echte doelkansen bleven uit. Aan de overkant ontsnapten de bezoekers tweemaal aan de goal. Eerst werd Cremers knap vrijgespeeld maar oog in oog met Kaminski hield Thomas zijn netten schoon, Dejonghe schoot een paar minuten voor de rust in een tijd naast. Tussendoor had Avenatti voor de 0-1 gezorgd maar de goal werd afgekeurd.

De Boeck bracht Azouni in de plaats van Kanu bij het begin van de tweede helft. De Kerels bleven druk op de ketel zetten, maar enkel Avenatti kon via een kopbal dreigen op voorzet van D’Haene. De kopbal van Felipe ging net over. Golubovic kreeg een mogelijkheid na een onorthodoxe controle maar besloot over. Mboyo kwam in de ploeg en hij bediende onmiddellijk D’Haene wiens schot naast het doel van keeper Degrendel belandde. Diezelfde doelman hield met een knappe save en met behulp van de paal Mboyo van de 0-1 en D’Haene knalde nog eens naast. Een kwartier voor tijd werd Chevalier de redder in nood toen hij een strafschop omzette nadat hij in de grote rechthoek werd omver geduwd. Zes minuten voor tijd ontsnapte KVK aan de gelijkmaker toen Descheemaecker alleen voor doel onbesuisd over trapte. Cremers trapte in de slotminuut nog op Kaminski, maar de Kerels hielden uiteindelijk al bij al makkelijk stand.

KVK door naar de volgende ronde met het kleinste verschil. Benieuwd wie de tegenstander wordt in de 1/8ste finale.

Harelbeke speelde met Cremers, Dejonghe, Declercq, Notebaert, Descheemaecker, Doornaert, Gjoka, Vanneste, Vandenbroucke, Ketels

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Kanu (’46 Azouni), Hines-Ike, Avenatti (’66 Mboyo), De Sart, Rolland, D’Haene, Ezekiel (’74 Chevalier) en Golubovic

Doelpunten: 78’ Chevalier (0-1)