Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Luminus Arena Luminus Arena

KRC Genk

Speeldag 18
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

KVK pakt gouden punt in Genk

Matchreport

De Kerels kregen met RC Genk de competitieleider te bekampen en dat in het verre Limburg. Na de drie opeenvolgende overwinningen zette coach Vanderhaeghe Ezekiel diep in de spits ten nadele van Chevalier die naar de bank verhuisde. Voor Imoh de tweede basisplaats dit seizoen. Rolland en Van Der Bruggen stonden beiden op het middenveld.

Het regende pijpenstelen in Genk maar dat deerde de perfecte grasmat niet. Het spel ging vlot en snel over en weer. De thuisploeg stak de neus aan het venster met schuchtere pogingen van Malinovskyi en Ndongola. De eerste goeie kans voor de thuisploeg was voor Dewaest maar hij besloot naast. De Kerels ondergingen het spel maar Rolland kon toch eens zijn kans gaan vanop afstand, zijn knal ging naast. Genk verhoogde het tempo en kwam ook 1-0 voor toen Samatta staalhard naar de goal trapte en via de onderkant van de lat kon scoren. De herfstkampioen bleef het gaspedaal induwen en een knappe soloactie van Pozuelo strandde op de paal. De Spanjaard besloot kort daarop ook nog eens in de handen van Kaminski en schoot een vrijschop naast. Ondanks het Genkse overwicht probeerden de Kerels zich terug in de match te voetballen met een sterke organisatie en dat lukt ei zo na toen Rolland met een leuke individuele actie uitpakte en niet zo ver naast de goal van Vukovic besloot. De thuisdoelman pakte ook nog een goed schot van De Sart klemvast. Toen Rolland alweer haarscherp door de thuisdefensie slalomde en de bal panklaar legde voor De Sart lukte Julien zijn tweede goal van het seizoen : 1-1! Meteen ook de ruststand.

De tweede helft startte met een Genkse pressing die onmiddellijk kansjes opleverde voor Ndongola en Samatta, aan de overkant schoot De Sart in de handen van Vukovic. Bij een volgende Genkse aanval belandde de bal ongelukkig tegen de arm van Kumordzi in de grote rechthoek maar na raadpleging van de VAR besloot scheidsrechter Alen te laten verder spelen. De Limburgers voerden de druk nog op en drukten de Kerels ver terug met eerst een vrijschop van Malinovskyi op Kaminski en even later een reuzenkans voor Aidoo die voorlangs besloot. Vanderhaeghe wisselde de moe gestreden Avenatti en Ezekiel voor Stojanovic en Chevalier. Die laatste wissel rendeerde bijna in de 1-2 maar Teddy, knap vrijgespeeld door De Sart, liet de goal oog in oog met Vukovic nog liggen. In een spannende slotfase hield KVK uiteindelijk knap stand, zeker toen Kaminski Gano nog van een gemaakt doelpunt hield in de allerlaatste minuut.

De Kerels pakken door het gelijkspel een gouden punt en kunnen zich nu opmaken voor de komst van landskampioen Club Brugge komende zaterdag.

DIGEST

Genk speelde met Vukovic, Trossard, Samatta, Dewaest, Malinovskyi, Uronen (77’ Nastic), Pozuelo, Berge (62’ Heynen), Maehle, Aidoo en Ndongola (52’ Gano).
Bank: Wouters, Zhegrova, Ingvarsten, Paintsil, Seck, Seigers, Gano en Heynen

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Kagelmacher, Azouni, Van Der Bruggen, Avenatti (65’ Stojanovic), De Sart, Rolland, Batsula (87' Hines-Ike), D’Haene en Ezekiel (73’ Chevalier)
Bank: Bruzzese, Ajagun, Chevalier, Stojanovic, Hines-Ike, Charisis en Golubovic

Goals: 20’ Samatta (1-0) 45’ De Sart (1-1)
Gele kaarten: Malinovskyi, Van Der Bruggen, Batsula, Kumordzi, Stojanovic, Pozuelo, Kaminski

Knap gelijkspel van de Kerels op Genk