Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Klinkende zege in galamatch : 4-0 zege tegen Rotterdam

Matchreport

Een week voor de competitiestart stond de traditionele fandag op het programma. De Kerels namen het in hun jaarlijkse galamatch op tegen Excelsior Rotterdam, een ploeg die vorig jaar zakte uit de Eredivisie. In het basisteam van coach Yves Vanderhaeghe stonden vooral de namen die vorig seizoen het mooie weer maakten. Ook Ilombe Mboyo en Hervé Kage, terug van weggeweest, kwamen aan de aftrap. Voor de match werd Kristof D'Haene gehuldigd als Kerel van het Seizoen 2018-2019.

KVK speelde zijn eerste wedstrijd op eigen veld onder een zomerse zon en startte vinnig en kwiek. Al bij de eerste aanval werd Lepoint in de grote rechthoek omver geduwd door Oude Kotte wat een logische en terechte strafschop opleverde. Mboyo zette de elfmeter feilloos om : 1-0. Ook de tweede kans van de match, net voor het kwartier was er een voor de thuisploeg, maar Kage kopte de prima voorzet van D’Haene net naast. De bezoekers, met de Belgen Matthys (basis) en Horemans (bank) hadden het moeilijk en konden enkel dreigen met een schotje van Verhaar, maar Bruzzese pakte makkelijk. Net voor het half uur waren de Kerels tweemaal gevaarlijk. Eerst kapte Van der Bruggen zich mooi vrij maar het schot dat daarop volgde, ging naast, de knal van Batsula belandde op de vuisten van doelman de Fockert. Het was slechts uitstel want Andriy had bij zijn volgende poging meer succes. Zijn vlam verdween in de hoek van het doel en zo stond de 2-0 op het bord. Ook Mboyo waagde zijn kans met een kopbal na een gave voorzet van D’Haene, maar de score zou niet meer veranderen. 2-0 halfweg.

Ook in de tweede helft waren de Kerels veruit de betere ploeg met al snel een goeie kopbalmogelijkheid van Mboyo die naast ging en een reuzekans voor Ajagun na een knappe actie van Mboyo maar Abdul kreeg de bal niet goed onder controle. Ilombe werd voor zoveel ijver beloond en mocht de 3-0 binnen leggen na perfect voorbereidend werk van Batsula. Die scoorde op zijn beurt de vierde treffer in minuut 70 na een overhoekse trap die de Excelsior-goalie niet kon pakken.

Verdiende winst dus en nu is het aftellen naar de competitiestart van komende vrijdag. De Kerels openen zoals bekend op het veld van landskampioen RC Genk om 20.30u.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Lepoint, Kagelmacher, Hines-Ike, D’Haene, De Sart, Van Der Bruggen ('83 Camara), Golubovic, Batsula, Mboyo ('83 Azouni) en Kage (33’ Ajagun, 68’ Toualy Die)
Bank: De Man, Azouni, Ezekiel, Kovacevic, Rolland, Camara, Ivanof, Mujakic, Toualy Die, Rougeaux

Excelsior Rotterdam speelde met de Fockert, Matthys, Oude Kotte, van de Meer (’46 Bruins), Ebecilio, Zwarts (’46 Omartsson), Fischer, Verhaar, Mendes Moreira, Fortes en van de Loo
Bank: Damen, Horemans, Omarsson, Bruins, Vloet, Kleijweg, van Delft, den Heeten en Ozdemir

Goals: 2’ Mboyo (1-0), 28’ Batsula (2-0), 62’ Mboyo (3-0), 70’ Batsula (4-0)
Geel: De Sart, Fortes